İsrailli vekil: Gazze’de masum insan yok

İsrailki vekil Fogel, Gazze’de yaşanan katliamlara yönelik yaptığı açıklamada, “Benim bakış açıma göre Gazze’de masum yoktur.” dedi. Fogel, geçen sene de “Bir İsrailli anne ağlayacağına bin Filistinli anne ağlasın.” ifadesini kullanmıştı.

İsrailli vekil: Gazze’de masum insan yok
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

İsrail Meclisi Knesset’te Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı ve Otzma Yehudit Partisi Milletvekili Zvika Fogel, Gazze’de devam eden katliamlarla ilişkili bir açıklama yaptı.

Fogel, Gazze’de yaşanan insanlık trajedisini hiçe sayarak Filistin halkı için, “Benim bakış açıma göre, Gazze’de masum yoktur. Açıkça silah taşıyanlar var ve benimle şu anda açıkça savaşmayanlar vardır. Buraya (İsrail tarafına) girmesine izin verdiğimiz işçiler, Hamas saldırısı için haritaları hazırlayan ve onlara bilgi verenlerdir. Hamas geldikten sonra bizi yağmalayanlar da onlar. Umarım sonunda bunu anlamaya başlarız.” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki grupları “Nazilerden ve DEAŞ’tan daha kötü bir düşman” olarak niteleyen Fogel, “Hedef düşmanın tamamen yok edilmesi olmalıdır.” dedi.

İsrailli vekil: Gazze'de masum insan yok

Fogel geçtiğimiz yıl da “Kim bana zarar vermek isterse, ben ona zarar veririm. Orantılılık kavramının artık var olmaması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden size hiç de hoş olmayan bir şey söyleyeyim: Bir İsrailli anne mi 1000 Filistinli anne mi ağlayacak, 1000 Filistinli anne ağlasın.” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.