Van’da UMKE personellerine arama kurtarma eğitimi verildi

 AFAD Van İl Müdürlüğü tarafından Van, Ağrı, Hakkâri ve Bitlis UMKE personeline arama kurtarma eğitimi verildi.

Van’da UMKE personellerine arama kurtarma eğitimi verildi
VAN
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

AFAD Başkanlığının Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefleri doğrultusunda, AFAD Van İl Müdürlüğü koordinasyonunda eğitim alanlarında 2. Grup Van, Ağrı, Hakkâri ve Bitlis UMKE personellerine “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi“ verildi.

Eğitimler, 15-19 ve 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında Van UMKE yerleşkesinde gerçekleştirildi. Eğitim, ekip oluşumu, organizasyonu, lojistiği, intikali, güvenliği, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde personelin davranış prensipleri, raporlama ve geri bildirim, tahliye ve tahliye türleri, tahkimat uygulamaları, genel yapı bilgisi, genel hazmat bilgisi, kurtarma makinelerinin kullanımı ve INSARAG bilgilendirmesi gibi konuları anlatıldı ve tatbikat başarı ile gerçekleştirildi.

Eğitimler kapsamda toplamda 48 UMKE arama kurtarma personeli eğitim aldı. Eğitime, İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Muhammed Tosun, AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Tatlı, Kamu Hasteneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Sevcan Sağlam ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Levent Bayram da katıldı.

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.