Milletvekili Tutdere köylerdeki konteyner sorununa dikkat çekti

Milletvekili Tutdere köylerdeki konteyner sorununa dikkat çekti
Yayınlama: 14.08.2023
A+
A-

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, köylere yaptığı ziyarette dile getirilen konteyner sorunuyla ilgili açıklamada bulundu.

Adıyaman’ın Kavak köyüne gönderilen konteynerlerin kış koşullarına uygun olmadığına dikkat çeken Milletvekili Abdurrahman Tutdere, içinde duşu, tuvaleti ve lavabosu olan ve coğrafyaya uygun konteynerler gönderilmesi gerektiğini kaydetti.

Tutdere, “Kış koşulları gelmeden, havalar bozulmadan, yollar kapanmadan bu talebin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Aksi takdirde depremde üşüyen yurttaşlarımız bu konteynerlerde üşümeye devam edecek. Bu çocuklarımız buralarda hastalanacaklar ve insanlarımız mağdur olacaklar” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, önceki gün Adıyaman’da Kavak, Sarıkaya, Balıkburnu ve Mestan köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Muhtarı ve köylüleri dinleyen Tutdere, “Burada devletimiz tarafından gönderilen konteynerin içindeyiz. Yaşam malzemesi kısmen eksik. Bu şekilde bu bölgede yaşayan insanların taleplerini ve barınma sorunun çözmekten uzaktır. Biz burada Adıyaman Valisi ve AFAD’a çağrı yapıyoruz. Çelikhan bölgesinde özellikle kışın ağır ve yoğun geçtiği bölgelerde verilen konteynerleri gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Bu şekildeki konteynerlerden ziyade, AFAD’ın kendi verdiği ve içinde duşu, tuvaleti ve lavabosu olan, buranın coğrafyasının koşullarına uygun konteynerler göndermelerini bekliyoruz. Kış koşulları gelmeden, havalar bozulmadan, yollar kapanmadan bu talebin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Aksi takdirde depremde üşüyen yurttaşlarımız bu konteynerlerde üşümeye devam edecek. Bu çocuklarımız buralarda hastalanacaklar ve insanlarımız mağdur olacaklardır. Bu taleplerimizin mutlaka karşılanması gerekiyor” diye konuştu.

Milletvekili Tutdere köylerdeki konteyner sorununa dikkat çekti

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.