Savaş zararı İsrail’in ekonomisini çökertecek

300 ekonomist, İsrail’in yaklaşan ‘ekonomik krizle’ karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulunarak hükümete mektup gönderdi.

Savaş zararı İsrail’in ekonomisini çökertecek
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

İsrail’in en üst düzey ekonomistlerinden bazıları, ülkenin Gazze’ye yönelik savaşının ardından ülkenin yaklaşmakta olan bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

İmzacılar, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e yazdıkları açık mektupta, “İsrail ekonomisinin karşı karşıya olduğu ekonomik krizin büyüklüğünü anlamıyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

300 ekonomistten oluşan grup, ülkenin mevcut ekonomik planlarının artık geçerli olmadığı konusunda uyardı.

“SAVAŞ SÜRERSE BATACAĞIZ”

Ekonomistler, “Mevcut davranışın devam etmesi İsrail ekonomisine zarar veriyor, vatandaşların kamu sistemine olan güvenini sarsıyor ve İsrail Devleti’nin içinde bulunduğu durumdan kurtulma becerisini baltalıyor” dedi.

Bütçedeki zorunlu olmayan harcamaların derhal kesilmesini ve fonların savaşla ilgili zararlar, mağdurlara ve ülke içinde yerinden edilmiş İsraillilere yardım için yönlendirilmesini tavsiye ettiler.

Uluslararası Para Fonu bu yılın başında ülkedeki derin siyasi kutuplaşma nedeniyle ülkenin ekonomik görünümünü zaten düşürmüştü.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.