Gazze’deki savaşın İsrail’e günlük maliyeti dudak uçuklattı

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, savaşın ülkeye doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel yani 246 milyon dolar civarında (yaklaşık 7 milyar TL) olduğunu belirtti.

Gazze’deki savaşın İsrail’e günlük maliyeti dudak uçuklattı
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail’e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail’in Gazze’ye saldırıları 19. gününde de devam ediyor.

SAVAŞIN GÜNLÜK MALİYETİ 7 MİLYAR TÜRK LİRASI

Gazze’ye yüzlerce bomba atan Tel Aviv yönetimi, günlük olarak ciddi bir rakam harcamak zorunda kalıyor. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, savaşın ülkeye doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel yani 246 milyon dolar civarında (yaklaşık 7 milyar TL) olduğunu belirtti.

Gazze'deki savaşın İsrail'e günlük maliyeti dudak uçuklattı

Smotrich, yedek askerlerin de gelişiyle başlatılan seferberliğin ve Filistinli silahlı grupların roket saldırıları nedeniyle zorlanan İsrail ekonomisinin, dolaylı olarak ne kadar bir maliyetle karşı karşıya kaldığına dair ise bilgi vermedi.

Standard & Poor’s’un (S&P) İsrail’in notunu “durağan”dan “negatif “e düşürmesini de yorumlayan Smotrich, bu revizyonun “alarm verici” olduğunu ancak krize rağmen İsrail’in büyük açıklar vermesini beklemediğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.