Van’lı Müzik Öğretmeni Akşit: “Müziğin Başarıya Etkisi Saymakla Bitmiyor”

Van’lı Müzik Öğretmeni Akşit: “Müziğin Başarıya Etkisi Saymakla Bitmiyor”
Yayınlama: 19.01.2024
A+
A-

Araştırmalara göre müzik, çocukların zihin gelişiminde büyük rol oynuyor. Kaliforniyalı iki bilim adamının araştırması piyano eğitimi alan çocukların özellikle matematik ve fen dallarında çok daha başarılı olacağını gösteriyor. Araştırmanın başında, Kaliforniya’daki Irvine Üniversitesi’nin Öğrenme ve Hafıza Nörobiolojisi Bölümü’nde görev alan fizikçi Gordon L. Shaw ile Wisconsin Üniversitesi’nden psikolog Frances H. Rauscher var. Shaw ve Rauscher’a göre okul öncesi çocukların beyni tıpkı bir plastik gibi ve erken yaşlarda verilecek birtakım eğitimlerle çocuk beynini şekillendirip beslemek mümkün. Piyano ise beyin ve beden arasındaki bağlantıyı kurması hem ruha hem fiziğe etki etmesiyle bu yöntemin en etkili aracı. Araştırmaya göre piyano dersi, fen ve matematikte üstün özellikler göstermelerinde gerekli olan zihinsel yapıyı olgunlaştırmanın en etkili yolu.
Müziğin çocuklar üzerinde pek çok faydası olduğunu belirten Müzik öğretmeni Medine Akşit,” Çocuğun kendini ifade edebilme ve sosyalleşmesi açısından müzik çok önemlidir. Grupla şarkı söylemeyi, sesini kullanmayı, keşfetmeyi, uyum becerisini, işbirliğine bağlı disiplin kazanabilmeyi öğretir. Yani eğitimde önemli olan çocuğa dinletilen müziğin kalitesi ve çocuğa uygunluğudur. Dolayısıyla bunun diğer derslere gelişimi ise kombinasyonlaşma, işitsel ve sözsel becerilerinin gelişmesi, hızlı okul becerilerinin kazandırılması, dille müzik bağlantısı, sayısal zekanın geliştirilmesi gibi müziğin bir çok şekilde başarıya etkileri var bunlar saymakla bitmez. Bu yüzden müzik her anlamda hayatımıza başarılar katar. Ben müzik öğretmeni olarak öğrencilerim için elimden gelen herşeyi yapıyorum Bence her çocuk bir enstrüman çalabilmeli. Küçük yaş gruplar için özellikle piyano çalmak çok önemli”açıklamalarında bulundu.
Piyano çalmayı çok sevdiğini söyleyen Ebrar Eslem Cabir ise; “Medine öğretmenime bana piyano çalmayı öğrettiği için ona çok teşekkür ederim. Ben piyano çalmayı çok seviyorum. Sizlere çalmış olduğum bu valse’i besteleyen sanatçının adı Ewgeny Grinko’dur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.