Salladılar ama yıkamadılar… CEO, göreve geri dönüyor!

Yapay zeka şirketi OpenAI geçen hafta görevden alınan CEO’su Sam Altman ile göreve dönmesi yönünde anlaşmaya vardığını açıkladı

Salladılar ama yıkamadılar… CEO, göreve geri dönüyor!
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’da geçen hafta başlayan CEO krizi çözüldü. Firma, geçen cuma yönetim kurulu tarafından görevden alınan CEO Sam Altman ile görevine dönmesi yönünde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

OpenAI tarafından Twitter (X) hesabında yapılan açıklamada şirketin yeni yönetim kurulu başkanının Bret Taylor olacağı, Larry Summers ve Adam D’angelo’nun da yönetim kurulunda yer alacağı belirtildi.

Salladılar ama yıkamadılar... CEO, göreve geri dönüyor!

“SABIRSIZLIKLA OPENAI’E DÖNMEYİ BEKLİYORUM”

Sam Altman da yine X hesabından yaptığı açıklamada OpenAI’ı sevdiğini ve son günlerde yaptığı her şeyi ekibine ve misyonlarına yarar sağlamak için yaptığını belirtti. Altman açıklamasında “Yeni yönetim ve (Microsoft CEO’su) Satya’nın desteğiyle OpenAI’a dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu kararın ardından OpenAI’a bugüne kadar 10 milyar doların üzerinde yatırım yapan Microsoft’un CEO’su Satya Nadella’nın davetiyle Sam Altman yazılım devine katılmaya karar verdi. OpenAI ise Emmet Shear’ı geçici CEO olarak ilan etti.

Teknoloji dünyası genel olarak OpenAI yönetiminin kararına tepki gösterirken özellikle, firmanın çalışanları da Altman’ın ayrılışı sonrası istifalarını vermeye başlamıştı. Nadella da OpenAI’da yönetim yapısının değişmesi gerektiği yönünde açıklamada bulundu.

Salladılar ama yıkamadılar... CEO, göreve geri dönüyor!

GERİ DÖNÜŞÜNÜ MİCROSOFT İLE ORTAKLIK MESAJI İLE DUYURDU

Sam Altman yayınladığı duyuruda şunları aktardı: “OpenAI’ı seviyorum ve son birkaç gündür yaptığım her şey bu ekibi ve misyonunu bir arada tutmak içindi. Microsoft’a katılmaya karar verdiğimde, bunun benim ve ekibim için en iyi yol olduğu açıktı. Şu an yeni yönetim kurulu ve Satya Nadella’nın desteğiyle OpenAI’a dönmeyi ve Microsoft ile güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi dört gözle bekliyorum.”

Microsoft CEO’su Satya Nadella ise şunları söyledi: “OpenAI yönetim kurulunda yapılan değişikliklerin daha istikrarlı ve etkili bir yönetim yolunda atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Sam, Greg ve ben, OpenAI’ın gelişmeye ve misyonunu geliştirmeye devam etmesini sağlamak için OpenAI liderlik ekibiyle birlikte önemli bir rol oynayacakları konusunda konuştuk ve anlaştık. Güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi ve yeni nesil yapay zeka sistemlerinin faydalarını müşterilerimize ve ortaklarımıza sunmayı dört gözle bekliyoruz.”  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.