Elon Musk’a ‘davalara katılmadığı’ için dava açıldı!

X’in sahibi Elon Musk, gerçekleştirdiği 44 milyar dolarlık satın almadan sonra açılan soruşturmada ifade vermediği için dava açıldı. ABD mahkemeleri Elon Musk’ın kanunları ihlal edip etmediğini araştıracak.

Elon Musk’a ‘davalara katılmadığı’ için dava açıldı!
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk’a, sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasıyla ilgili bir soruşturma kapsamında ifade vermeye zorlamaya çalışan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Perşembe günü dava açıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Musk arasında uzun süredir devam eden çekişmeyi tırmandıran soruşturma, Musk’ın 2022 yılında X adını verdiği Twitter’dan hisse satın alırken federal menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediği ve anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamalar ve SEC dosyalamalarıyla ilgili.

Elon Musk'a 'davalara katılmadığı' için dava açıldı!

ELON MUSK DAVALARA KATILMIYOR

SEC Mayıs 2022’de Musk’ın Twitter’daki hissesini açıklamasını incelediğini ve uygun evrakları doldurup doldurmadığını sorguladığını söyledi.

SEC Perşembe günkü başvurusunda Musk’ı Mayıs 2023’te SEC’in San Francisco ofisinde ifade vermesi için mahkemeye çağırdığını ve Musk’ın 15 Eylül’de gelmeyi kabul ettiğini söyledi. Ancak SEC, Musk’ın iki gün önce “birkaç sahte itirazda” bulunduğunu ve SEC’e gelmeyeceğini söylediğini belirtti.

“ZAMANA İHTİYACI VAR”

Musk ayrıca SEC’in Ekim ya da Kasım ayında Teksas’ta ifade alma teklifini de reddetti.

SEC, Musk’ın itirazları arasında SEC’in kendisini “rahatsız etmeye” çalıştığını ve avukatının Musk’ın geçen ay yayınlanan bir biyografisinde yer alan potansiyel olarak ilgili materyalleri gözden geçirmek için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dosyaya göre Musk, SEC’e soruşturmayla ilgili belgeleri verdi ve daha önce geçen yıl Temmuz ayında video konferans yoluyla ifade verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.