İpekyolu Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Başladı

İpekyolu Belediyesi Van’da , sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarını başlattı. Ekipler, özellikle bu dönemlerde haşere üretebilecek her noktada larva ilaçlama çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor.

İpekyolu  Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Başladı
VAN
Yayınlama: 19.04.2024
A+
A-

Halkın sağlığını, ön planda tutan İpekyolu Belediyesi, başlatmış oldukları ilaçlama çalışmalarıyla ilçede yaşam kalitesini yükseltmek anlayışıyla hareket ediyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilaçlama ekipleri  özellikle havaların ısınmasıyla birlikte yaşamı olumsuz etkileyen sinek ve sivrisinek larvalarına karşı üreme alanları ve sulak alanlarda ilaçlama çalışmalarına başladı. Ekipler, öncelikli olarak hazırlanan planlama doğrultusunda ilçe genelinde halk sağlığının korunması amacıyla karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktaları olan alanlarda koruyucu önlemler alarak ilaçlama yapıyor.

Düzenli ve etkin bir ilaçlama çalışması yürüten ekipler çevre dostu ilaçlama yöntemlerini kullanarak hem halkın sağlığını önemsiyor hem de çevreyi koruyor.

Kaynak: BÜLTEN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.