Van’ın Tarihi Bedesten Çarşısı’nda sona gelindi

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Valiliği himayesinde yapılan Van Bedesten Çarşısı’nda sona gelindi. Çarşı açılış için gün sayıyor.

Van’ın Tarihi Bedesten Çarşısı’nda sona gelindi
VAN
Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-

Van’da Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan eski Tekel Binası’nın arkasında yapılan Van Bedesten Çarşı’nın önümüzdeki süreçte tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Koordinasyonunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında yapımı süren Van Bedesten Çarşı’nın yaklaşık olarak 18 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.
İçerisinde Van kahvehanesi, geleneksel Van mutfağı, sosyal donatılar ve oturma alanlarının bulunacağı Bedesten Çarşının Van’ın ekonomisine ve kültürüne büyük katkı sağlaması bekleniyor. Bedesten çarşısı Kültür çarşısı olarak hizmet verecek.
Proje kapsamında yerli ve yabancı turistlerin, yerel halkın gelip keyifli alışveriş yapabileceği, Van’ın kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerinin satın alabilecekleri, üretimini görebilecekleri, gastronomi anlamında değerli olan lezzetlerini de aileleriyle birlikte tadabilecekleri bir konsept tasarlanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.