Vanlılar 29 Şubat’ta nikâh kıymak istemedi

Takvimlerin 4 yılda bir denk geldiği 29 Şubat, Van’da dünya evine girecek çiftlerin tercih etmediği bir gün oldu.

Vanlılar 29 Şubat’ta nikâh kıymak istemedi
A+
A-

Günde birçok nikâhın kıyıldığı Van’da, evlendirme daireleri boş kaldı. 29 Şubat’ta nikahlarını kıymak istemeyen çiftler, nikahlarını ileri tarihlere erteledi.

“ÇİFTLERİMİZ BUGÜNÜ TERCİH ETMEDİLER”
Konu hakkında konuşan İpekyolu Dairesi Evlendirme Memuru Lokman Çiftçi: İpekyolu Belediyesinin evlendirme açısından yoğun bir belediye olduğunu söyledi.

Günde 12 nikâh kıydıklarını belirten Çiftçi, “Kış aylarında daha fazla yoğun oluyoruz. Maalesef bugün 29 Şubat olması nedeniyle çok fazla bir rağbet alamadık. Çiftlerimiz bugünü tercih etmediler. Çoğu bugünü bilmediği halde tarih attığımız zaman kesinlikle bugünü tercih etmediklerini söylediler. Özellikle hanımefendiler bugünü tercih etmek istemediler. Sebebi ise 4 yılda bir geldiği için bugünü tercih etmediler. Bu yıl 14 Şubat çok yoğun geçti. 15 nikâh kıydık. Yoğunluğumuz baya vardı. Talep de çoktu ama ancak bu kadar yetiştirebildik. Genelde doğum günü tarihini tercih eden çiftlerimiz var. Tanışma günlerini tercih eden çiftlerimiz var. Nikâh önemli bir gün. Tabi biliyorsunuz toplumun temeli aile, ailenin temeli nikâhta atılır. Bizlerde çiftlerde nikâh merasimini çok önemsiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.