Van’ın Akdamar Adası güvenli ve konforlu hale geldi

Önemli tarihi mekanlarından biri olan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Van’ın Akdamar Adası yapılan restorasyon ve bakım çalışmaları sonrası daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Van’ın Akdamar Adası güvenli ve konforlu hale geldi
VAN
Yayınlama: 19.04.2024
A+
A-

Özellikle bahar aylarıyla birlikte badem ağaçlarının çiçeklerinin açmasıyla görsel bir şölen sunan adada, ziyaretçilerin daha güvenli ve konforlu vakit geçirmeleri için birçok çalışma yapıldı.

Adayı ziyaret ederek, Vali Yardımcısı Furkan Duman’dan bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, Akdamar Adası’nın önemli bir değer olduğunu belirtti. Vali Balcı, “Van; tarihi, doğası, kültürüyle büyük bir zenginlik. Bunlardan en önemlisi de Akdamar Adası. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bir zenginlik. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Valiliğimiz işbirliği ile Akdamar Adası’nda restorasyon ve bakım çalışması yaptık. Bu kapsamda;  Güvenli yolları yaparak, deforme olan yolları onardık.  Yürüyüş yollarını korkuluklarla güvenli hale getirdik.  Adasıyı aydınlattık. Belirli yerlere çeşmeler yaptırdık. Birçok yere kuş yuvaları bıraktık.  Adanın bakımı yapıldı.  İskele düzenlendi.  Arıtmasını yaptık.  Mescit ve WC’ler yenilendi. Böylece yerli ve yabancı turistlerin daha güzel vakit geçirmeleri için güzel bir çalışma oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizi, yerli ve yabancı misafirlerimizi Van’ımızın tarihi ve kültürel güzellikleri ile özellikle de Akdamar Adası’nı ziyaret etmeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.