Van’da Palyetif Hastaları Unutulmadı

SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören palyetif hastaları unutulmadı.

Van’da Palyetif Hastaları Unutulmadı
VAN
Yayınlama: 27.02.2024
A+
A-

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi palyetif hastalarına yönelik eğlence etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Palyetif servisinde genelde uzun süreli yatan ve uzun süre tedavi gören, biraz daha fazla ilgiye ihtiyacı olan hastalar olduğunu söyledi.
Palyetif hastaları ile özel olarak ilgilendiklerini ifade eden Sarıkaya, “Ekibimizin tamamı bu bilinçle yaklaşıyor hastalara. Sağolsunlar hastanemizin ilgili başhekim yardımcısı İsmail bey, Özge hocamız, burada tüm çalışan hemşire arkadaşlarımız, klinik destek, sekreterler, temizlik personelleri hepsi aynı bilinçte hareket ediyorlar. Onlarla özel ilgileniyoruz. Bu özel ilgi çerçevesinde bugünde bir moral motivasyon etkinliği yapmak istedi arkadaşlarımız. Çok da güzel oldu. Hastalarımız da mutlu oldular. Çünkü 3 aydır yatanlar var. Yani genelde uzun süreli yatışlar oluyor. Çok uzun süre bir odanın içerisinde tedavi görmek biraz zor. Bu süreçte de tabiki amacımız tedavi uyumlarını artırmak. Hastanedeki palyetif servislerinin zaten amacı bu. Ev ortamını oluşturup bu hissi yaşatmak hastaya. Bir yandan da manevi destek birimimizde destek veriyor. Psikologlarımızda burada tedavi gören palyetif hastalarımızla çok özel ilgileniyorlar. Bugünkü etkinliğimizde bu kapsamdaydı. Hep beraber hastalar, çalışanlar, iç içe beraber eğlendiler. Birazdan ikramlarımızda olacak. Umarım bu güzel ortam hastanenin diğer bütün servislerinde her anlamda böyle olur. Bütün ekibime böyle bir organizayon yaptıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Uzman Doktor Özge Kızılırmak Kapusuz ise “Ek bina Palyatif servisimizde hastalarımıza moral günü düzenledik. Uzun süre servisimizde yatan hastalarımız var. Güneş göremeyen hastalarımız var. Bu amaçla tedavi süreçlerini daha uyumlu bir şekilde geçirmeleri açısından bu etkinliği düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Etkinlik, pasta kesiminin ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.