NEVADER’den Hakkârili öğrencilere kitap desteği  

Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği (NEVADER) tarafından Hakkâri’deki öğrencilere kitap desteği sağlandı.

NEVADER’den Hakkârili öğrencilere kitap desteği  
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Hakkâri Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen kitap dağıtım programına; Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, NEVADER Başkanı Azad Tekin Ulutaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“İLİMİZDE ÖĞRENCİLERİMİZİN AKADEMİK BAŞARISINI DA EN ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Kitap dağıtım programında konuşan Vali Ali Çelik, “En önemli gayemiz, eğitimin niteliğini üst seviyelere taşımak. Eğitim konusu her zaman ifade ettiğimiz gibi Hakkâri’nin birinci önceliğidir. Bunun için temel altyapının takibi, okul yapımları ve eğitimle ilgili bütün standartların iyileştirilmesi konuları, bizler için çok çok önemli. Bu konuda bakanlıklarımızın büyük bir desteği var. Bunun yanında, ilimizde öğrencilerimizin akademik başarısını da en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Bunun bir ayağı da sınavlara hazırlanan evlatlarımızı, kitaplarla ve hazırlık kurslarıyla yerelden desteklemektir. Daha önce de hem valiliğimiz hem de hayırsever derneklerimiz tarafından, öğrencilerimize kitap desteğinde bulunulmuştu. Bunu devam ettirelim istedik ve öğrencilerimize, kitapların yanı sıra soru kitapçık desteğinde de bulunuyoruz. Okullarımızın ve halk eğitim merkezlerimizin bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında, öğrencilerimize ücretsiz kurs veriyor, tarama sınavlarından yararlandırıyor ve kendilerine materyal desteğinde bulunuyoruz. İnanıyorum ki bu kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin çoğu, çok iyi okullar kazanacaklardır” dedi.

“BİR İDEALİNİZ VAR İSE BU OKUMAKLA BAŞLIYOR”

Hakkari İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya da eğitime, eğitimciye ve öğrencilere, her türlü desteği sağlayan Vali Ali Çelik’e şükranlarını arz ederek kitap desteğinde bulunan NEVADER’e teşekkür etti. Öğrencilere seslenen Kızılkaya: “Bir idealiniz var ise bu okumakla başlıyor; lakin hem hayat için hem de akademik başarı için kitap okumak şarttır. Nuri Pakdil hocamızın çok güzel bir sözü var, diyor ki: “Kitap okumadan meydan okuyamazsınız. “Kitap iyileştirir.” Kitapların engin dünyasına kulaç atarak iyileştirici gücünden azami derecede faydalanmanızı istiyoruz. Allah, ilminizi artırsın” ifadelerini kullandı.

NEVADER, 5 YILDA 300 BİN KİTAP DAĞITTI

İstanbul’da kurulan NEVADER, Türkiye’nin farklı illerindeki öğrencilere kitap desteğinde bulunuyor. 30 yılık bir geçmişi olan derneğin Hakkâri’den başlayarak Türkiye’nin farklı illerinde eğitim çalışması başlattığını ifade eden NEVADER Başkanı Azad Tekin Ulutaş, “Eğitim çalışmamızın içeriğinde, öğrencilere kitaplarla buluşturmak yer alıyor. Yaklaşık 5 yıldır, Ağrı, Van, Hakkari ve ilçelerine dağıtılmak üzere bu kitapları getiriyoruz ve 300 binden fazla kitap dağıttık. Bu süreçte ilgi ve desteklerini esirgemeyen Valilere dağıtımlarımızda bizlere depo tahsis eden il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Çelik ve Ulutaş, öğrencilere kitaplarını dağıttı. Öğrenciler de kitap desteğinden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek kendilerine sağlanan bu imkân için Vali Çelik’e ve dernek başkanına minnettarlıklarını ifade ettiler.

 

 

 

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.