Van ESEM’de “Bilgi Yarışması” düzenlendi

Van ESEM’de “Bilgi Yarışması” düzenlendi
VAN
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

Van’ın Edremit Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Edremit Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ESEM) eğitim gören üniversite adayı öğrenciler arasında ‘Bilgi Yarışması’ düzenlendi.

Edremit Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen yarışmaya, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rabia Başak Koç, belediye meclis üyeleri, merkez öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin sınav maratonu öncesi düzenlenen yarışmaya katılarak açıklamalarda bulunan Eş Başkan Koç, öğrencilere bu süreç içerisinde geçirecekleri yoğun tempo için başarılar diledi. İçerisinde bulundukları merkezin eğitim öğretim döneminde herkes açısından hayırlı olmasını ifaden eden Başkan Koç, “Öncelikle ESEM’deki çalışma arkadaşlarımıza bu özverili çalışma ve çabalarından dolayı belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sınav döneminin de bugünden itibaren çok daha doğru bir yöntemle ile hazırlığınıza vesile olmasını umut ediyorum. Şimdiden bilgi yarışmasına katılan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“ESEM’in Kapatılması Söz Konusu Değil, Bunlara Aldırış Etmeyin”

ESEM’in kapatılacağı ile ilgili bazı asılsız dedikoduların yapıldığını ve bu şekilde bir algının oluşturulmaya çalışıldığını da sözlerine ekleyen Eş Başkan Koç, “Öyle bir durum söz konusu değildir. Bizim şuan sadece ama sadece sizlerin geleceği ile düşüncelerimiz, sizlerin yapacağı çalışmalar bizler için çok daha önemli. Dışarıda söylenen hiçbir söyleme aldırış etmeyin. Sadece geleceğinizi, çalışmalarınızı ve sizleri daha iyi üniversiteler de görmek adına hep birlikte çalışacağımızı bilmeniz önemlidir. Bu tür bilgi yarışmalarıyla siz öğrencilerimizin sınav streslerini atmalarına yardımcı oluyoruz. Yarışmaya katılma cesaretini gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bizler merkezlerimizde öğrencilerimizi sadece bilişsel alanda desteklemiyor, aynı zamanda stres yönetiminde de yardımcı oluyoruz. Bu yarışmalar gerçek sınavda da öğrencilere katkı sağlayacaktır. Bu anlamda önümüzdeki sınav maratonu için ben şimdiden hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Koç’un yaptığı konuşmaların ardından bilgi yarışmasına geçildi. Öğrenciler alkış ve tezahüratlarla arkadaşlarına destek verirken, coşkulu bir heyecan yaşandı. Yarışmada öğrencilere; Genel kültür, Türkçe, matematik, fen, sosyal bilimler ve tarih alanından sorular soruldu. Kıyasıya ve tatlı bir rekabetin yaşandığı bilgi yarışmasında, yarışan öğrencilerin de izleyen öğrencilerin de coşkusu hiç bitmezken, yarışma sonunda dereceye girenlere Eş Başkan Koç tarafından çeşitli hediyelerin verilmesi ile yarışma sona erdi.

 

Kaynak: BÜLTEN-EDREMİT BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.