Van’da Kızılay Gönüllülerinden İlginç Kan Bağışı Çağrısı

Van’da Kızılay Gönüllülerinden İlginç Kan Bağışı Çağrısı
A+
A-

Tüm Türkiye genelinde yapılan “Kan Bağışla Hayat Bul” Kampanyası devam ediyor. Van’da da Kızılay gönüllüleri tarafından sürdürülen kampanyada Kızılay gönüllüsü ekiplerin yaptığı ilginç çağrı Vanlıların dikkatini çekiyor. Gönüllüler kardan yaptıkları kızılay gönüllüsü kardan heykeliyle vatandaşlara gönüllülük mesajı verdi.


Düzenlenen kampanya hakkında konuşan Van il Kızılay Birimi Başkanı Kübra Oskay; “Bugün Türkiye genelinde “Kan Bağışla Hayat Bul” kampanyamıza bizde eşlik etmeye geldik. İnşallah akşama kadar güzel bir sonuç alacağız. Türkiye genelinde Sayın Başkanımız Fatma Meriç hanımefendinin başlattığı bir kampanya. Şuan da bütün kızılay ekipleri Türkiye genelinde sahadayız. İnşallah Allahın izniyle güzel bir sonuç elde edeceğiz. Bugün Van’da kar yağışı etkili olunca insanlar sokağa çıkamıyor. Hava soğuk. O yüzden birazcık etkiledi. Biz bu kadar olacağını bile düşünmüyorduk ama iyi gidiyor. İnşallah akşama kadar bağışçı sayımız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Gelen bağışçılarımızn kan vermek için herhangi bir raporlu ilaç kullanmaması gerekiyor. 50 kilonun üstü 60 yaşının altı olması gerekiyor bağışçılarımızın. Bizler kadın birimi olarak şuan da 6 kişi burada görev alıyoruz. Birde araçta kan ekiplerimiz var. Kan stoklarımız baya azaldı. Herkesin kan vermesini istiyoruz. Halkımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Çünkü kan sadece bir gün değil, sürekli bir ihtiyaçtır” dedi.

Kızılay Gönüllüsü Hacer Subay kızılayda yapmış oldukları kardan heykelle vatandaşa kan bağışı çağrısı yapmış olduklarını belirterek; “ Şuan kan kampanyası başlattığımız için burada çalışıyoruz. Ama zor şartlar altında görevimizi yerine getiriyoruz. Buna rağmen şuanda çalışmalarımız iyi gidiyor ve halkımızın bu konu hakkında duyarlı olmasını istiyoruz. Herkesin kan bağışında bulunması lazım. Ve 2 hastaya umut olmak lazım. O yüzden tüm gönüllüleri bağış yapmaya davet ediyoruz. Şuanda yapılan başvurular yeterli değil bana göre. Daha çok olması lazım. Halkımızın ilgisi var ama daha çok olması lazım. Arkadaşlarımızla birlikte dikkat çekmek için kardan adam yaptık. Aslında orda bir mesajımızda vardı onu kaldırdık ama bu kardan adamı görüp resim çekmek isteyen ve bağış hakkında soru soran çok vatandaşlarımız oluyor. Hepimiz bir hasta adayıyız. Herkesin kan vermesi ve duyarlı olması gerekiyor. Eğer bir rahatsızlıkları yoksa kan bağışında bulunmaları gerekir. Çünkü bu konuda maalesef ki bazı vatandaşlarımız duyarlı değil. Daha çok duyarlı olması lazım ve biz bu zor şartlar altında eğer burdaysak bu konuda da herkesin kan bağışı yaparak bize destek olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bütün vatandaşları gönüllü bağışçı olmaya çağıran Kızılay Gönüllüsü Gülseve Yıldız da; “ Bu proje eğer katılım fazla olursa çok güzel bir proje aslında bütün halkımızı bekliyoruz. Çünkü kan çok önemli ve stoklar tükenmek üzere. O yüzden bugün bize yarın onlara. Her an herkese lazım olan bir şey kan. Tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya bekliyoruz. İnsanlar kardan dolayı üşüdükleri için gelip bağış yapmıyorlar. Bugün bu kampanya tüm Türkiye geneli yapılıyor. Herkese lazım olan acil bir ihtiyaçtır kan. Bu yüzden tüm insanlardan duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.