Van’da Geleceğin Fotoğrafçıları Yetişiyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı fotoğrafçılık kursuna yoğun ilgi gösteriliyor. 

Van’da Geleceğin Fotoğrafçıları Yetişiyor
VAN
Yayınlama: 06.01.2024
A+
A-

Ücretsiz olarak verilen ve ‘fotoğraf’ sanatını öğrenmek isteyenler için açılan Dijital ve Doğa Fotoğrafçılığı kursu onlarca fotoğraf tutkununu bir araya getirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Hacıbekir Kültür Merkezinde açılan kursta katılımcılara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri tarafından temel fotoğrafçılık bilgisi, fotoğraf çekim teknikleri ve ekipman bilgisi veriliyor.

Kurslara katılan fotoğraf tutkunları için haftanın 5 günü Hacıbekir Kültür Merkezinde teorik 2 günü ise uygulamalı olarak dışarıda eğitim veriliyor.

Dijital fotoğrafçılık eğitmeni Murat Barın,” Kursumuzda şuan 25 kursiyer var, kurs 40 gün sürüyor, sırada bekleyen çok kişi var. Van Büyükşehir Belediyesi’nin tanıdığı imkânlar sayesinde hem fotoğrafçılık eğitimini kursiyerlere kazandırıyoruz hem de pratik derslerimizi tamamlamak için gittiğimiz ilçelerde turistlik yerleri tanıtıyoruz. Yoğun bir katılımın olduğu kurslarımız oldukça verimli geçiyor” dedi.

Fotoğrafçılığın temel esasına da değinen Barın, “Fotoğrafçılığın temel esası, fotoğraf çekmeden önce kompozisyon yaratabilmektir, bir tema oluşturmaktadır. Fotoğraf estetik olmalı ve fotoğraf dinamik canlı olmalıdır. Bir diğer aşamada telefon ya da fotoğraf makinesinin kullanımı. Buda çok önemlidir. Bunları kavramak gerekli” açıklamasında bulundu.

Geleceğe fotoğrafçılar yetiştirdiklerini söyleyen Fotoğrafçılık eğitmeni Aycan Altınal’da “ Dijital Fotoğrafçılık Kulübü olarak biz geleceğe fotoğrafçılar yetiştiriyoruz. Dijitalleşen Dünyayla beraber fotoğraf kültürü de artık maalesef cep telefonlarına sığdırılıyor. Haftanın 5 günü günde 8 saat olmak üzere derslerimiz oluyor. Katılımlarımız oldukça yoğun. Kurs sonunda kursiyerlerimize belge veriyoruz daha sonra kursiyerlerimizde bu belgelerle kendilerini geliştirip iş yerleri açabiliyor. Katılmak isteyen herkesi bekliyoruz. Ben gazetecilik bölümü mezunuyum. Bu işin okulunu okudum. Fotoğrafçılık işine temelden başladım. Bu işe gerçekten hevesli ve yapmak isteyen kişileri yetiştirmek istiyorum. Bu yüzden girdik bu yola. Bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Van Büyükşehir Belediyesi’ne ve Hacıbekir Kültür Merkezi çalışanlarına, yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.