Van Umut Kervanından “Kurban Bağışı” çağrısı

Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Van Umut Kervanı, bu yılki kurban çalışmalarını “Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla başlattı.

Van Umut Kervanından “Kurban Bağışı” çağrısı
VAN
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda kurbanlıkların temininden hijyenik ortamda kesimine, paketlenip yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar bütün süreçleriyle Kurban Bayramı’na hazır olduklarını belirten Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği Başkanı Sedat Vatan, hayırseverlere bağış çağrısında bulundu.

Gelenekselleşen kurban organizasyonlarına devam edeceklerini dile getiren Vatan, “Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Biz de Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği olarak her sene geleneksel hale getirmiş olduğumuz kurban kesim organizasyonunu Allah nasip ederse bu yıl da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Her sene yaptığımız gibi yine vekâletlerini aldığımız kurbanları derneğimize kayıtlı olan yetim ve mağdur ailelere dağıtmaya gayret göstereceğiz. Her yıl yapmış olduğumuz organizasyonda vekâletlerini bize veren ailelerin etlerinin bir kısmını kendilerine verip geriye kalan kısmını ise derneğimize kayıtlı yetim ve mağdur ailelerimize dağıtıyorduk. Fakat bu sene farklı bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz. Almış olduğumuz vekâletlerin tamamını yetim ve mağdur ailelere dağıtmayı düşünüyoruz. Geçmişte hayırsever kardeşlerimizin sayesinde mağdur ailelerimize et ulaştırdık fakat maalesef bunların bir kısmına et yetiştiremedik. Bu nedenle Allah nasip ederse bu sene almış olduğumuz bağışların tamamını yetim ve mağdur ailelerimize dağıtarak onların da yüzünü güldüreceğiz.” dedi.

Vekaletle kurban kesimine gelemeyen hayırseverlerin kurbanlarına ait kesim görüntülerini hayırseverlere göndereceklerini vurgulayan Vatan, “Geçmişte kurban kesim organizasyonumuzu Van’da kiralamış olduğumuz mezbahanelerde gerçekleştiriyorduk bu nedenle de bazı hayır sahipleri gelip vekâletlerini izleyemiyorlardı. Bu sene farklı bir organizasyon gerçekleştirip merkeze daha yakın bir ortamda kesimi gerçekleştireceğiz. Bu minvalde vekâletlerini veren ailelerimiz çocuklarıyla beraber gelip kendi kurbanlarının kesimini görüp dualarını edebilecekler inşallah. Zamanı olmayan hayırseverlerimize ise vekâlet kurbanlarının hem kesim videosunu hem de dağıtım videosunu inşallah telefonlarına göndereceğiz. Vekâlet sahiplerine nezih bir ortamda ikramlarımız olacak. Kurbanlarının kesimini bekleyen ailelerin rahatsız olmaması için dinlenmelerini sağlayacak bir ortamımız olacak. Ve kendi alanında uzman hocalarımızla beraber oturup hasbihal edebilecekler. Kurban bağışının önemi ve bu ibadetin önemi hakkında uzman hocalarımızdan bilgi alışverişinde bulunacaklar.” diye konuştu.

“GAZZE’DE DE KURBAN KESİM ORGANİZASYONU YAPILACAK”

Yurt içinde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesine de kurban eti ulaştıracaklarına dikkati çeken Başkan Vatan, “Yurtiçi çalışmalarımızın yanı sıra yurt dışında da çalışmalarımız inşallah devam edecek. Özellikle Gazze’de kesim organizasyonumuz gerçekleştirilecek. Şuan Gazze’de kesim yapılacak ortam hazırlandı, hayvanlar hazır, kesimi yapacak kasap arkadaşlarımız hazır. Vermiş olduğunuz vekâletler doğrultusunda inşallah yurt içinde olduğu gibi yut dışında da kesimi gerçekleştireceğiz. Kurbanlarını kendileri kesecek olan ailelere de yardımcı olmak istiyoruz. Onlar için mobil araçlar hazırladık. Kendi bünyesinde kurbanlarını kesen aileler haliyle kurban etlerini dağıtmak isteyeceklerdir. İrtibat numaralarımızdan bize ulaşarak verilen adrese gidip etlerini alıp derneğimize kayıtlı olan ailelere dağıtmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bağış bağışlarına ilişkin fiyat bilgisini paylaşan Vatan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kurban fiyatlarımız yurt içi ve yurt dışı olarak ayrılmış durumda. Van merkezde kesilecek kurbanları küçükbaşları 12 bin TL, büyükbaş hissesini ise 15 bin TL olarak belirledik. Yurt dışındaki kesim ücretlerimiz de şu şekilde olacak; Afrika’daki hisse fiyatlarımız 3 bin 250 TL, Asya’da 3 bin 750 TL, Yemen’de 4 bin 500 TL, Afganistan’da 4 bin 500 TL, Filistin’de 26 bin TL. Hem yurt içinde hem de yurt dışında vekâletlerini vermek isteyen kardeşlerimiz irtibat numalarımızdan (0 432 214 61 64 – 0 553 231 72 73) bizimle irtibata geçebilirler. Rabbim şimdiden bütün hayırlarını kabul etsin inşallah.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.