Van Filistin’in sesi olmaya devam ediyor

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ev sahipliğinde Filistin temalı karma resim ve hat sanatı sergisi açıldı. Atatürk Sanat Galerisinde sergilenecek eserlerde elde edilen gelir Filistin’e gönderilecek.

Van Filistin’in sesi olmaya devam ediyor
VAN
Yayınlama: 31.12.2023
A+
A-

Siyonist, katil işgal devleti İsrail, Filistin’deki katliam ve zulümlerini sürdürüyor. Bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden 90 gündür yapılan katliamlara dünyanın birçok yerinde tepkiler de gelmeye devam ediyor.
Van’ın İpekyolu Belediyesi, katliamın başladığı 7 Ekim’den bu yana birçok etkinliğe eve sahibi yaptı. Belediyeye bağlı Atatürk Sanat Galerisinde şimdiye kadar birçok sergi yapıldı. Bugün de ilde görev yapan öğretmenler ve sanatçılar tarafından yapılan eserler sergilendi. Yapılan karma resimler ve çalışmalarla Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekildi.


“AMACIMIZ FİLİSTİN’DE YAŞANAN ZULME DİKKAT ÇEKMEK”
Yapılan sergi ile ilgili konuşan Ressam Recep Orgun, “Gazze savaşı başladığından bu yana içimizde bu Gazze’deki soykırıma nasıl bir tepki gösterebiliriz diye bir fikir oluştu. Bu fikri arkadaşlarımızla paylaştık. Değerli öğretmenlerimiz ve Van’da bulunan sanatçılar bu fikir etrafında toplandık ve birlikte bir sergi açmaya karar verdik. Amacımız bu sergide hem bu yaşanan soykırımı ve vahşeti dile getirmek hem da satışa sunulacak eserlerle Gazze’ye küçük de olsa maddi destekte bulunmaktır. Sergimiz dün gece Filistin için düzenlenen bir gecede sergilendi. Bir hafta boyunca da İpekyolu Sanat Galerisinde sergilenecek. Amacımız orada yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve küçük de olsa oraya bir destek sunmak. Bütün halkımızı bu sergiye davet ediyoruz. Destek olacak herkese teşekkür ederiz.” dedi.


“KENDİMİZ BU ÇALIŞMALARI YAPTIĞIMIZ HALDE BAKMAK İSTEMİYORUZ”
Ressam Murat Özaras ise “Filistin ile ilgili bir serginin olacağını duyunca ben de sanatımın el verdiği kadarıyla bir çalışma yaptım. Toplumun yaşadığı bu sıkıntıyı sanatsal ve plastik değerlerle dile getirmeye çalıştım. Çok dramatik bir olay. Kendimiz bu çalışmaları yaptığımız halde bakmak istemiyoruz. Ben de çok hüzünlüyüm bu konuda. Bu sadece Filistin değil bütün mazlum çocuklar ve insanlar için benim amacım bu. Yaptığım eserin amacı da o. Bu yaşanan dramatik olayları toplumun hafızasında yer etmek için bunu yapmak istedim. Bütün dünyaya barış istiyoruz. İnşallah barış yakındır. İnşallah burada satılan bütün eserlerin geliri Filistin’e ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.
Bugün açılışı yapılan sergi, bir hafta boyunca Atatürk Sanat Galerisinde sanatseverlere buluşacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.