Velilere bir kötü haber de servisçilerden geldi

Velilere bir kötü haber de servisçilerden geldi
VAN
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de servis ücretleri oldu. Geçen sene 450 TL olan kısa mesafe servis ücretinin bu sene ne kadar olacağı merak konusu.


Veliler, öğrencilerinin daha rahat, konforlu ve güvenli bir şeklide okulluna ulaştırmak için servis ayarlamak zorunda. Ancak artan maliyetler bu sene servis ücretlerini de oldukça arttırdı. ÖTV, MTV, asgari ücrete gelen zam ve sigorta zammı derken servis ücretlerindeki artışın yüzde yüz seviyelerinde olacağı bekleniyor.
Henüz kesin olmamakla beraber yapılan ilk UKAME toplantısında bu yılki servis ücretlerinin belirleneceği bekleniyor.


“Kısa mesafe servis ücreti bin TL”
Bu yılki okul servis ücretlerinin henüz resmi olarak açıklanmadığını ancak kısa mesafe (0-7 kilometre) servis ücretinin bin TL olacağını belirten Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, “ yakıt 40 TL, yedek parça ve sigorta pahalı, asgari ücret zamlandı şoför çalıştıramıyoruz. Bir şoförün sigortası 4 bin 500 TL, vergiler yükseldi. Bunların hepsi maliyettir. Bu maliyetler attığında biz de ister istemez fiyatları artırmak zorunda kalıyoruz. Ondan dolayı bu sene kısa mesafe servis ücretimiz bin TL olarak belirlendi. Bu fiyat geçen sene 455 TL civarındaydı.


“Teklifimizi UKAME’ye bildirdik”
Bu sene uygulanacak zam miktarını UKAME’ye bildirdiklerini belirten Tuğrul, teklifin birkaç gün içinde görüşülüp karara bağlanacağını söyledi.

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.