Vanlılardan belediyeye çağrı: Hastaneye giden araç sayısını arttırın

Vanlılardan belediyeye çağrı: Hastaneye giden araç sayısını arttırın
VAN
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen hastalar, özellikle sabah, öğle ve akşam saatlerinde araç yetersizliğinden dolayı mağdur oluyor. Van Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunan vatandaşlar, araç sayısının arttırılmasını istedi.
Van, son yıllarda artan nüfus ve araç sayısından dolayı trafikte ciddi sıkıntılar yaşıyor. Yapılan hizmetler de nüfusla paralel olmadığı için vatandaş sorun yaşıyor.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi günde binlerce hastanın tedavi için geldiği bölgenin en önemli sağlık kuruluşlarından bir tanesi. Ancak hastaneye gelmek isteyen hastalar özellikle günün bazı saatlerinde sıkıntı yaşıyor. Araç sayılarının eksik olması birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar. Özellikle kış aylarında yaşanan bu sorunun büyükşehir statüsünde olan bir kente ve bölgenin en önemli hastanelerinden bir olan Eğitim ve Araştırma Hastanesine yakışmadığını ifade etti.
Özel halk otobüslerinden ziyade belediyeye ait olan mor otobüs sayılarının arttırılması gerektiğine değinen vatandaşlar, özel halk otobüslerinin halkı mağdur ettiğini dile getirdi. Özellikle yaşlılar ve ücretsiz seyahat kartı kullananların özel halk otobüsü şoförleri tarafından sözlü hakarete uğradığını dile getiren vatandaşlar, şoförlerin ciddi bir denetimden geçmeleri ve terbiye sınırlarını aşanların gerekirse bu işten uzaklaştırılmaları gerektiğini söylediler.
Yaşlı vatandaşlar ise çoğu zaman özel halk otobüsleri tarafından görmezden gelindiklerini; kar, kış, yağmur demeden yolda bırakıldıklarını ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesinin ve Vali Beyin bu sorunu en kısa zamanda çözmesini talep eden yaşlı vatandaşlar, insanca bir muamele görmek istediklerini dile getirdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.