Usta sanatçı Ayla Algan hayatını kaybetti

Usta sanatçı Ayla Algan hayatını kaybetti
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan, 86 yaşında hayatını kaybetti. Algan’ın geçirdiği beyin kanaması sonucu İstanbul’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Tiyatro Alanı Ödülü’nün sahibi olan Algan, 1964’te “Karanlıkta Uyananlar” filmi ile ilk kez sinema dalında çalışmalara başlamış, 1966’da Atıf Yılmaz’ın yönettiği “Ah Güzel İstanbul” filmi ile ilk kez başrol oynamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sanatçı Ayla Algan için taziye mesajı

Tiyatro sanatçısı, yönetmen ve şarkıcı Ayla Algan’ın 86 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi’nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan taziye mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tiyatro ve sinema dünyamızın değerli oyuncusu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Usta sanatçıya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

 

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.