Van’da “Mazbata krizinin” yaraları hala sarılmadı!

Van’da 31 Mart yerel seçimlerinden sonra başlayan ve yıkımlara neden olan mazbata krizinin izleri hala yok edilmedi.

Van’da “Mazbata krizinin” yaraları hala sarılmadı!
VAN
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesini DEM Parti kazandı. Ancak DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkı, Adalet Bakanlığı tarafından geri alındı. Yaşanan durum üzerine Van İl Seçim Kurulu, mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine karar verdi.

Kararının ardından DEM Parti Van İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalık, yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine kalabalık kitle ara sokaklara dağıldı. Gece geç saatlere kadar süren olaylardan dolayı cadde ve sokaklar büyük zarar gördü.

“KRİZİN İZLERİ DEVAM EDİYOR”

Sokak olaylarında kentin birçok noktasında bulunan otobüs durakları, reklam panelleri ve billboardlar büyük zarar gördü. Yaşanan olayların üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen otobüs duraklarında ve reklam panellerinde herhangi bir yenilme çalışması yapılmadı. Sadece cam kırıklarının temizlendiği alanların ne zaman yenileceği ise merak konusu. Vatandaşlar ve esnaf zarar gören alanların biran önce yenilenmesi için belediyeye ve yetkililere çağrıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.