Son anket sonuçları CHP’yi karıştıracak! Şaşkına çeviren sonuç

CHP’de koltuk savaşı, İYİ Parti’de ise yerel seçimlerde ittifak tartışması devam ederken Sabah yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşesinde muhalefetle ilgili son anket araştırmalarının sonuçlarını paylaştı.

Son anket sonuçları CHP’yi karıştıracak! Şaşkına çeviren sonuç
Yayınlama: 09.09.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dağılan altılı masa hem parti içi olarak hem de partiler arası olarak birbirine girdi. CHP’de seçimin kaybedilmesinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Grup Başkanvekili Özgür Özel genel başkanlığa göz kırptı. Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bir kez daha tehlikeye girerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise partisini bir arada tutmak için bazı hamlelere girişti.

Seçim döneminde masayı dağıtarak kalkan sonrasında ise tekrar masaya dönmek zorunda kalan Akşener, 2024 yerel seçimlerine ittifaksız olarak girmek istediklerini ve nihai kararın GİK‘te verileceğini söyledi. 

Muhalefette bu gelişmeler yaşanırken Sabah yazarı Mahmut Övür bugünkü yazısında Betimar’ın muhalefet partisinde yaşananlarla ilgili son anket çalışmasının sonuçlarını yayınladı. Betirmar’ın eylül ayının ilk haftasında 26 ilde, 1570 seçmenle yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 

KILIÇDAROĞLU’NUN KOLTUĞU TEHLİKEDE

CHP’deki ‘değişim’ hareketine ilişkin “Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleştirilecek bir genel başkanlık yarışını sizce kim kazanır?” sorusuna ankete katılanlar yüzde 49,3 oranında Kılıçdaroğlu derken, yüzde 38,2 oranında ise Özel cevabını verdi. Aynı soru CHP’ye oy veren seçmene sorulduğunda ise çok çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. 

CHP’ye oy verenler “Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleştirilecek bir genel başkanlık yarışını sizce kim kazanır?” sorusuna Yüzde 43,3 Kılıçdaroğlu şeklinde cevap verirken, yüzde 47,6 oranında Özel şeklinde cevap verdi.

İYİ PARTİLİLER İTTİFAK ‘İSTEMİYOR’

Ankette değerlendirilen diğer bir konu olan İYİ Parti ve Meral Akşener’in açıklamalarında ise katılımcılara “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız’ açıklamasıyla ilgili kanaatinizi belirtir misiniz?” sorusu yöneltiliyor. Ankete katılanlar soruya “Destekliyorum: Yüzde 31.4. Pazarlık gücünü artırmaya çalışıyor: Yüzde 15.9. Desteklemiyorum: Yüzde 41.3, Cevap yok: 11.4.” şeklinde cevap veriyor.

Aynı soru İYİ Partililere sorulduğunda ise Yüzde 66’sı doğru bulduğu, yüzde 5.5’i pazarlık için yapıldığını düşündüğü, yüzde 19.8’i de yanlış bulduğu sonucu ortaya çıkıyor. 
Ankette İYİ Parti’nin Memleket Partisiyle yerel seçimde işbirliği yapmasına oy veririm diyenlerin oranı ise sadece yüzde 13.7 olarak belirtiliyor. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.