Putin’in zafer planı ortaya çıktı: Bedelini ödeyecekler

Putin ve Kim Jong-un Rusya’da bir araya geleceği ve silah anlaşması yapacağı söylentileri üzerine İngiliz gazetesi Putin’in “yeni bir zafer planı” oluşturduğunu yazdı. ABD’den ise konuyla ilgili “bedelini öderler” açıklaması geldi.

Putin’in zafer planı ortaya çıktı: Bedelini ödeyecekler
Yayınlama: 06.09.2023
A+
A-

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un bu ay Rusya’yı ziyaret edeceği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceği ileri sürüldü.

The New York Times’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Kim’in Rusya ziyareti fikri, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun 26 Temmuz’daki Pyongyang ziyareti sırasında belirlendi.

ABD’li yetkililere göre gündem, Kuzey Kore’nin Ukrayna’daki savaşta kullanılmak üzere Rusya’ya silah sağlaması olacak.

PUTİN’İN YENİ PLANI

Bunu Putin’in yeni planı olarak nitelendiren İngiliz Telegraph gazetesi ‘Putin zafer için yeni ve uğursuz bir plan geliştiriyor’ manşetini attı.

Söz konusu haberde ‘ABD istihbaratının ortaya çıkardığı üzere, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Vladimir Putin ile Vladivostok’ta yapmayı planladığı görüşme, bize Rusya’nın Ukrayna’daki stratejisine dair yeni bir bakış açısı sağlamanın yanı sıra dünya için daha büyük tehlikelere dair bir uyarı da veriyor’ ifadelerine yer verildi.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan savaşta Rusya’nın egemen bir ulusa saldıran taraf olduğunu hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı;

‘Kışa girerken tahıl silolarına ve büyük şehirlerin ısıtma altyapılarına saldırmak, modern egemen bir ulusa ait toprakları fethetmeye çalışmak için savaş alanında kullanılmak üzere Rusya’ya silah sağlamak Kuzey Kore’ye pek iyi yansımayacak. Uluslararası toplumda bunun bedelini ödeyecekler.’

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.