Pazarlar Sofular Göletinden bin 340 dekar tarım arazisi sulanacak

Pazarlar Sofular Göletinden bin 340 dekar tarım arazisi sulanacak
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çalışmaların aralıksız devam ettiği Kütahya’nın Pazarlar ilçesi Sofular Göletinin tamamlanmasıyla gölette depolanacak su ile bin 340 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirtti.

DSİ’nin Kütahya’ya yaptığı yatırımlarla illerin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini söyleyen Genel Müdür Mehmet Akif Balta, ”Kütahya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

Kütahya Pazarlar Sofular Göletinde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Sofular Göletinin tamamlanmasıyla gölette depolanacak su ile bin 340 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

Ulaşım yolu ve enjeksiyon imalatları, dolusavak, dipsavak, vana odası, mekanik ve betonarme imalatları ile gövde dolgusunun yüzde 80 ve iş kapsamında yapılan Hacılar regülatörünün yüzde 50 oranında tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Balta, “Kalan dolgu, kret düzenlemesi, regülatör ve iletim hattı imalatlarının tamamlanarak işin tamamlanması planlanmaktadır. Temelden yüksekliği 24,5 metre ve su depolama kapasitesi 460 bin metreküp olan Pazarlar Sofular Göletinin tamamlanması ile 2023 birim fiyatları ile dekar başına 7 bin TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 9 milyon 380 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir’ dedi.

Pazarlar Sofular Göletinden bin 340 dekar tarım arazisi sulanacak

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.