Niğde’de anlamlı merasim: 151 hafız icazetle taç giydi

Niğde’de Kur’an-ı Kerim’i başasıyla hıfzeden 151 kız ve erkek talebe için Niğde İl Müftülüğü tarafından icazet merasimi gerçekleştirildi.

Niğde’de anlamlı merasim: 151 hafız icazetle taç giydi
Yayınlama: 29.11.2023
A+
A-

Niğde’de faaliyet yürüten Sazlıca Sami Efendi Kur’an Kursu, Muhammed-ül Emin Kur’an Kursu, Muradiye Kur’an Kursu, ve İbrahim Baloğlu Kur’an Kursu’ndan mezun olan 151 hafızımız için özel merasim düzenlendi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa, Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve çok sayıda davetli misafirler ile hafızların yakınları iştirak etti.

Niğde'de anlamlı merasim: 151 hafız icazetle taç giydi

ETRAFINIZA IŞIK SAÇACAKSINIZ

Niğde Valisi Cahit Çelik merasimde yaptığı konuşmasında, “151 değerli kardeşimiz icazetlerini alarak hafızlık kervanına katılacaklar. Kendilerini tebrik ediyor, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ömür boyu hizmet etmelerini Rabbimden niyaz ediyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçenleri en başta da anne ve babalarını ve değerli hocalarını tek tek tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Çelik, şöyle konuştu:

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz Hicr suresinin 9. Ayetinde ‘Hiç şüphe yok ki, Kur’ân’ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.’ buyurmak suretiyle O’nu kıyamete kadar koruyacağını taahhüt etmiştir. Kur’an nazil olmaya başladığı andan itibaren kelime kelime, ayet ayet, sure sure önce Peygamber efendimizin gönlüne nakşedilmiş, ardından sahabenin, sonrasında ise kuşaktan kuşağa hafızlarımızın hafızalarında korunmuş ve bir harfi dahi değişmeden günümüze kadar gelmiştir.

İslam tarihine baktığımızda da Asrı Saadet’ten günümüze hafızlık kutlu bir makam ve fazilet olarak övülmüştür. Hafızlığın en mükemmel timsali olan Peygamber Efendimiz ve sahabe, Kur’an’ı sadece hıfz etmekle kalmamış, bizatihi hayatlarında da tatbik etmişlerdir. Bu sebeple hafızlık sadece Kur’an-ı Kerim’i hafızaya nakşetmekle bitmemektedir. Hafızlık, Kuran’ın manasını ve hükümlerini kalplere işlemekten onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hâkim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki; icazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve etraflarına ışık saçacaklardır. Buradan icazetlerini alacak 151 değerli hafızımıza Kur’an ve İslam’a hizmet yolunda başarılar diliyorum.

Rabbim, hafız oldukları gibi hafız kalabilmeyi nasip eylesin. Kur’anın nuruyla kendi yolunuzu aydınlattığınız gibi milletimizin ve tüm İslam aleminin yolunu aydınlatmanızı temenni ediyorum.”

Vali Çelik, Filistin’de yaşanan İsrail barbarlığına da değindiği konuşmasında, “Katil İsrail, çoluk-çocuk kadın-yaşlı demeden herkesi katlediyor. Dualarımız din kardeşlerimizle. Ümit ediyorum ki bu katliam bir an önce son bulur. ‘Rabbim Kahhar isminle, İsraili kahreyle’ diyorum.” sözlerini sarf etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen ise konuşmasında ”151 hafızımıza şahitlik yaptık. Bu genc hafızlarımız Kur’an yolunda bir adım attılar. Bu gençlerimizin ailelerinin sevincine bizler de ortak olduk. Hafızlarımızın yetişmesinde büyük emek vererek destek veren hocalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.