Murat Kurum ‘farkındayız’ deyip müjdeyi verdi: Bu sorunu çözeceğiz!

AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, son dönemde sıkça gündeme gelen sokak hayvanları sorunu için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz.” dedi.

Murat Kurum ‘farkındayız’ deyip müjdeyi verdi: Bu sorunu çözeceğiz!
Yayınlama: 19.01.2024
A+
A-

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa’da “Türkiye Yüzyılı’nda Kadın Buluşması” programına katıldı.

Sokak hayvanları konusundaki projelerine değinen Kurum, “İstanbul’umuzda maalesef başıboş gezen yüz binlerce sokak köpeği var. Annelerimiz endişe içinde, çocuklarımız tehdit altında. Biz bu sorunun farkındayız. Sorunun çözümü için de emin olun çok çalışıyoruz. Hocalarımızla, bilim insanlarımızla göreve gelir gelmez bu alandaki uzmanlarla bir araya gelerek mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘ÇÖZÜMSÜZ BIRAKILAN BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ’

Kurum, “İstanbul’umuzda maalesef başıboş gezen yüz binlerce sokak köpeği var. Annelerimiz endişe içinde, çocuklarımız tehdit altında. Vatandaşımız bizi bu konuda daima çözümlerle görecek. Annelerimizin, çocuklarımızın korkularını giderirken görecek. Sokaklardan korkuyu giderirken görecek.

Biz bu sorunun farkındayız. Sorunun çözümü için de emin olun çok çalışıyoruz. Hocalarımızla, bilim insanlarımızla göreve gelir gelmez bu alandaki uzmanlarla bir araya gelerek mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz. ifadelerini kullandı.

‘HAYVAN YAŞAM ALANI YAPACAĞIZ’

Sokak hayvanları için tesisler kurulacağını belirten Kurum, “39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bakıma, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını buralarda, bu alanlarda yapacağız. Anadolu ve Avrupa Yakasına kuracağımız iki büyük hayvan yaşam alanında gerekli tüm yaşam konforuna sahip alanlarda hayvanlarımıza bakacağız. Buralarda kimlikten, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları yapacağız ve bu hayvan yaşam alanlarının giderlerini de belediye olarak tamamen biz karşılayacağız” dedi.

Kaynak: haber7

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.