Kremlerden çok daha etkili! Ağrıları kesen o bitkisel yağ…

Bitki ve baharatların çeşitli kullanım alanları pek çok sağlık sorununa şifa saçıyor. Bazı bitkisel yağlar vücutta ağrı olan yerlere sürüldüğünde o bölgenin ağrısını hafifletiyor. İşte kremlerden daha etkili olan o yağ!

Kremlerden çok daha etkili! Ağrıları kesen o bitkisel yağ…
Yayınlama: 15.11.2023
A+
A-

Mutfaklarda oldukça sık kullanılan baharatların başında gelen kekik tam bir şifa deposu olarak karşımıza çıkıyor. İster toz hali, ister yabanisi, isterse yağı… Peki, vücuttaki hastalıklara deva olan kekik yağı faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır?

Kremlerden çok daha etkili! Ağrıları kesen o bitkisel yağ…

Kekiğin her kullanım alanında sağladığı faydalar mutfaklarda tercih edilme oranını artırıyor. Çayı ağız kokusunu giderirken kendisi sindirimi kolaylaştırıyor. Hem yemeklerde hem de salatalarda sıklıkla kullanılan lezzetli bir baharat olan kekiği gelin yakından tanıyalım!

KEKİK YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kekik yağının nasıl kullanılacağı amaca göre değişkenlik gösterir. Uçucu yağlar kategorisinde yer alan oldukça keskin ve güçlü bir yağ olan kekik yağı, taşıyıcı başka bir yağ ile seyreltilmeli ve oldukça az miktarda kullanılmalı. Aksi takdirde temas ettiği yerlerde tahrişe sebep olabilir. İşte, yemekler dışında kekik yağının kullanım alanları!

Kaynar suya bir ya da iki kez damlatılarak buhar banyosunda kullanılabilir.

Bir fincan sıcak suya üç damla ekleyerek kekik yağından çay elde edebilirsiniz.

Ilık suya iki ya da üç kez damlatarak ağız gargarası yapabilirsiniz.

Bir taşıyıcı yağ türü ile karıştırarak başınıza ve vücudunuza masaj yapabilirsiniz.

Buhurdanlık yardımıyla kokusunu dağıtarak sivrisinek ve haşerelerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kekik yağı karna sürülürse karın ağrılarına ve mide kramplarına, başa sürülürse baş ağrısına, göğse ve sırta sürülürse astım, bronşit, boğmaca ve öksürüğe iyi gelir.

Kekik tohumları kavrulur ve öğütülür, bir bezle basur üzerinde bekletilirse, basur küçülüp iyileşme gösterecektir. Tohumu bulunamazsa, yabani kekik de aynı işlem için geçerlidir. Yabani kekik kültür kekiğinden daha etkindir.

Kremlerden çok daha etkili! Ağrıları kesen o bitkisel yağ…

KEKİK YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

İçeriğindeki Carvacrol, Timol, Linalool, Cineoli, Borneol bileşenleri sayesinde sağlık için tam bir şifa deposu. Sizler için kekik yağının faydalarını derledik!

Anti-İnflamatuar Özellikler: Kekik yağı, vücuttaki enfeksiyonlar ve iltihaplarla mücadelede etkili olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Kanserle Mücadele: Doğal bir antioksidan olan kekik yağı, vücuttaki toksinleri temizler ve çeşitli kanser türleriyle savaşmaya yardımcı olabilir.

Kemik ve Eklem Sağlığı: Kekik yağı, özellikle bel ve sırt ağrıları gibi kemik ve eklem ağrılarına karşı etkili bir destek sağlar.

Solunum Yolu Sağlığı: Kekik yağı, solunum yolu problemlerini hafifletmede etkili olabilir. Bu yağın buharlaştırılması veya inhalasyonu, solunum rahatsızlıklarına şifa sağlayabilir.

Doğal Ağrı Kesici: Kekik yağı, vücuttaki ağrılı bölgelere masaj yapılmasıyla kullanıldığında ağrıyı hafifletebilir.

Kremlerden çok daha etkili! Ağrıları kesen o bitkisel yağ…

Bağırsak Sağlığı: Sindirim sorunu yaşayanlara önerilen kekik yağı, bağırsak hareketlerini hızlandırarak sağlıklı sindirime destek olabilir.

İdrar Söktürücü: Kekik yağı, idrar söktürücü özelliklere sahiptir, böylece vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

Boğaz Ağrısına Karşı Etkili: Kekik yağı, boğaz ağrılarına karşı kullanıldığında rahatlama sağlayabilir.

Sinüs Açıcı: Sinüzit veya soğuk algınlığı durumlarında, kekik yağı kullanarak sinüsleri açabilir ve rahatlamaya katkıda bulunabilir.

Doğal Antibiyotik: Kekik yağı, doğal antibiyotik özelliklere sahiptir, bu da bakteri ve enfeksiyonlarla mücadelede etkili olabilir.

Unutmayın ki sağlık sorunlarıyla ilgili herhangi bir tedavi veya takviye kullanmadan önce kronik bir rahatsızlığınız varsa uzman hekime danışmanız oldukça önemlidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.