Körfez ülkelerinden İsrail’e Gazze ültimatomu

İsrail merkezli N12, Körfez ülkelerinin, savaşın Ocak ayından sonra da devam etmesi halinde Gazze’ye yardımları sonlandıracakları tehdidinde bulunduğunu iddia etti.

Körfez ülkelerinden İsrail’e Gazze ültimatomu
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

İsrail merkezli N12, Körfez ülkelerinin, savaşın Ocak ayından sonra da devam etmesi halinde Gazze’ye yardımları sonlandıracakları tehdidinde bulunduğunu iddia etti.

İsrail’de yayın yapan Jerusalem Post gazetesi bu gelişmeyi “ültimatom” olarak nitelendirerek, haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleri, İsrail’e, İsrail-Hamas arasındaki savaşın önümüzdeki ay sona ermemesi halinde insani yardımlarda kesinti yaşanacağını belirten bir ültimatom verdi.”

“BU MESELELERLE İLGİLENMEK İSRAİL VE ABD’NİN SORUMLULUĞUNDA OLACAK”

N12’nin bilgi aldığı Arap kaynaklar, “Çatışmalar Ocak ayında durmazsa Gazze Şeridi’ne aktardığımız insani yardımı azaltmak zorunda kalacağız. İsrail’in niyeti uzun vadede Gazze Şeridi’nde kalmaksa, o zaman bu meselelerle ilgilenmek İsraillilerin ve Amerikalıların sorumluluğunda olacaktır.” dedi.

YARDIMLARIN GAZZE’DE DAĞITIMI ÇOK SAĞLIKSIZ

Gönderilen yardımların da hiçbir şekilde organize edilerek dağılmadığını ve büyük bir kargaşanın olduğunu söyleyen kaynaklar, “Gazze’de gördükleriniz, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir, büyük bir zorlukla karşı karşıyayız. Depolarda yüzlerce ton yiyecek var ancak hala büyük bir karmaşa var. Orada yeterince organize bir şekilde çalışmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

AMAÇ; İSRAİL VE ABD’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK

Körfez ülkeleri böylelikle, Gazze’ye yardım ulaşmasını durdurarak ABD ve İsrail’i uluslararası kamuoyunda daha da zor duruma sokabilir. Çünkü Refah Kapısı’ndan giren yardımlar, Arap ülkeleri tarafından Gazze içlerine ulaştırılmaya çalışılıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir süredir İsrail ordusunun Gazze’de kalıcı olabileceğinin sinyallerini veriyor. Netanyahu’nun bu planı, İsrail’e en büyük desteği veren ABD tarafından bile desteklenmiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.