Erdoğan’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na mesaj: Filistin davasına zarar verir

Cumhurbaşkanı Erdoğan; stratejisi oluşturulmamış, iyi planlanmamış adımların Filistin davasını yıpratacağını söyleyerek, “Önerilerimizi kardeşlerimizle paylaşacağız. Adımlarımızı sağlam, etkin ve barışa hizmet edecek şekilde atmalıyız” dedi

Erdoğan’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na mesaj: Filistin davasına zarar verir
Yayınlama: 10.11.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşü uçakta Haber7 yazarı ve Ülke TV İstihbarat Şefi Mustafa Yıldız’ın da aralarında bulunduğu gazetecilerle yaptığı söyleşide, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi hakkında gelen “O zirvede Türkiye’nin ajandasında neler olacak?” sorusuna Erdoğan, bölgedeki istikrarsızlığın tüm İslam coğrafyasını etkilediğini belirterek, “Buradaki her istikrarsızlık bizleri etkiliyor. Birlik içinde çözüm yolu vardır ve biz Riyad’da o yolları konuşacağız. Bizim önceliğimiz de derdimiz de barış.” diye cevaplandırdı.

Erdoğan'dan İslam İşbirliği Teşkilatı'na mesaj: Filistin davasına zarar verir

Ankara’nın yürüttüğü mevcut politikayı sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, “Şu anda bu konuştuklarımızı orada aynen konuşacağız. Ama bu zirvenin zaten ana başlığı İsrail-Filistin arasındaki bu savaş olacak. Konunun tüm detaylarına varıncaya kadar orada konuşmak ve bir an önce insani ateşkesin sağlanmasını teminine yönelik müzakereler yapmak için toplanacağız. ‘Buraya katılan ülkelerin her biri ne yapabilir?’ sorusuna odaklanacağız. Körfez ülkeleri ne yapabilir? Körfez ülkelerinin dışındakiler ne yapabilir? Malezya’sı, Endonezya’sı, Pakistan’ı, Türkiye’si hepimiz ne yapabiliriz bunları orada ayrıntılı bir biçimde konuşacağız. Zaten konuştukça da birçok şey o masanın üstüne dökülecek. Ben Riyad’daki toplantıyı bu nedenle çok önemsiyorum. İslam ülkelerinin Filistin davası ile ilgili hassasiyeti malum ve hem ateşkesin sağlanması hem kalıcı barış ile ilgili yapabileceğimiz çok şey var. Adımlarımızı sağlam, etkin ve barışa hizmet edecek şekilde atmalıyız. Stratejisi oluşturulmamış, iyi planlanmamış adımlar en başta Filistin davasına zarar verir. Bu sebeple yaşanan katliamlara da tepkimizi gösterecek, barış için hangi alanların açılabileceğini de konuşacağız. Tüm önerilerimizi kardeşlerimizle paylaşacak bir ortak aklın oluşması için çaba göstereceğiz. Orada alınacak kararların sürecin devamı için çok önemli olacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki bölge ülkelerinin ve İslam dünyasının temsil edildiği bu zirveden çıkacak kararlar, İsrail’in zulmünü durdurmak için büyük bir adım olacaktır. Bizler bu bölgenin insanlarıyız, dışarıdan bu bölgeye gelenler gibi fevri ve popülist politikalar ortaya koyamayız. Buradaki her acı bizim canımızı yakıyor.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN GÜNDEMDEKİ KONULARA DAİR UÇAKTA YAPTIĞI DİĞER AÇIKLAMALARA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLRSİNİZ.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.