İsrail ordusu karadan kıskaç operasyonuna başladı

İsrail askerlerinin Gazze’yi hem kuzeyden hem güneyden aynı anda kuşatarak bir kıskaç harekatına giriştiği belirtildi.

İsrail ordusu karadan kıskaç operasyonuna başladı
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

İsrail ordusu karşı saldırının ilk saatlerinden itibaren kapsamlı bir kara operasyonuna girişeceği ifade edildi. Kuzeyde Lübnan’daki Hizbullahlla yer yer çatışmalar ve karşılıklı top atışları yaşansa da İsrail ordusunun ana hedefi Gazze’ydi. Yüzbinlerce yedek asker yeniden silah altına alındı. İsrail jetleri ve bataryaları Gazze’yi yoğun bombardımana tutarken Gazze sınırında hummalı bir hazırlık yapılıyordu.

OPERASYON KÜÇÜK ÇAPTA BAŞLADI

New York Times’da yer alan analize göre İsrail’in kara operasyonu esasen cuma günü başladı. İsrail ordusu bilinçli olarak operasyonu küçük çaplı olarak faaliyete geçirdi. İsrailin hem kuzeyden hem güneyden girerek Hamas’ı bir kıskaç operasyonuya avlayacağı ifade edildi.

HER ŞEY KARANLIKTA GERÇEKLEŞİYOR

İsrail ordusu Gazze sınırına askerlerin girdiğini kabul etse de sahadaki durumu işgal olarak tanımlamaktan kaçınıyor. NY Times’a konuşan savaş uzmanı Andreas Krieg, “Her şey karanlıkta gerçekleşiyor. İsrail’in içinde bile sadece ufak bir grup neler olduğundan haberdar.” dedi.

İSRAİL HAMAS’I KISKAÇA ALMAK İSTİYOR

İsrail hem Sderot’un karşısındaki Beyt Hanun’dan hem kuzey Gazze’nin güney bölgesinden iki ayrı zırhlı birliği harekete geçirdi. Amaç Hamas militanlarını kıskaç altına alarak Gazze’nin kuzeyini terketmelerini engellemek.

Daha sonra uzun bir savaş dönemi başlayacak. İsrail her düzeyde Hamas’ı yokedeceğini defalarca tekrar etti. Uzmanlara göre ise İsrail ordusu bu arzusuna asla ulaşamayabilir. Dr. Krieg, “Asıl sınav İsrail kuvvetleri Gazze’ye girdiğinde başlayacak. Henüz durumların oldukça pisleştiği şehir savaşı aşamasına gelmedik” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.