İsrail: İran İHA saldırısı başlattı

İsrail: İran İHA saldırısı başlattı
Yayınlama: 14.04.2024
A+
A-

İran beklenen İsrail saldırısını başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İran’dan fırlatılan çok sayıda insansız hava aracının İsrail’e doğru ilerlediğini belirtti. IDF’nin İHA’ları izlediğini belirten Hagari, İHA’ların ülkeye ulaşmalarının birkaç saat alacağını kaydetti. Hagari, başka saldırılar olması halinde IDF’nin kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi. Ülkede sirenlerin yalnızca İHA’ların İsrail hava sahasına girdiğinde çalacağını kaydeden Hagari, IDF’nin hedefleri mümkün olduğunca erken imha etmek için çalışacağını vurguladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu;

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak İsrail’e düzinelerce insansız hava aracı ve füzelerin ateşlendiği kaydedildi.

İran, İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist rejimin Şam’daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, siyonist rejimin topraklarına düzinelerce insansız hava aracı ve füze ateşledi” ifadeleri yer aldı.
İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran’a ait konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve Zahedi’nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ile Hüseyin Aminullah hayatını kaybetmişti.

İsrail hava sahası bu geceden itibaren kapatılacak

İsrail Havaalanları İdaresi, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısı nedeniyle İsrail hava sahasının yerel saatle 00.30’dan itibaren kapatılacağını açıkladı.

İran’dan çok sayıda insansız hava aracı (İHA) İsrail’e doğru havalandı. İsrail Havaalanları İdaresi (IAA) tarafından yapılan açıklamada, İran’ın saldırısı nedeniyle İsrail hava sahasının yerel saatle 00.30’dan itibaren kapatılacağı belirtildi. Açıklamada, uçuşların yeniden ne zaman başlayacağına ilişkin ayrıntıya yer verilmezken, gelişmelere göre güncelleme yapılacağı aktarıldı.

Beyaz Saray’dan ilk açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, “Başkan Biden ulusal güvenlik ekibi tarafından durum hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor. İsrailli yetkililerin yanı sıra diğer ortak ve müttefiklerle de sürekli iletişim halinde” dedi.

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.