Hayat kurtarıcı manevra: Heimlich

Hayat kurtarıcı manevra: Heimlich
Yayınlama: 21.01.2024
A+
A-

Çocuklarda ve yetişkinlerde bir cismin ve yâda yiyeceğin nefes borusuna kaçması durumunda kişiye hemen müdahale edilmesi gerekir.  Bu gibi durumda yapılacak  en önemli müdahale Heimlich manevrasıdır.

İlk yardım, insan yaşamında hayati bir öneme sahiptir. Herhangi bir kaza veya olumsuzluk anında ne yapacağını bilmek hem kişi için hem de çevresindekiler için çok önemlidir.

Yaralanma, bayılma, hayvan ısırıkları, güneş çarpması, elektrik çarpması ve zehirlenme gibi hemen hemen her insanın yaşam akışı içerisinde karşılaşacağı durumlarda yapılacak ilk yardım müdahalesi, birçok insanın hayatını kurtarabiliyor.

Bu ilk yardım müdahalelerinden bir tanesi de Heimlich menevrasıdır. Bu manevra solunum yolunun nefes almaya engel olacak şekilde tıkanması durumunda hayat kurtarıcı oluyor.

“HEİMLİCH MANEVRASI: UYGULAMASI İSMİNDEN KOLAY”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, Heimlich menevrasını anlattı.

Koca, paylaşımında, “Solunum yolunun nefes almaya engel olacak şekilde tıkanması durumunda Heimlich manevrası hayat kurtarıcı oluyor. Özellikle çocukların yaşadığı bu kritik durumda, hemen 112’nin aranması ve biliniyorsa vakit kaybetmeden Heimlich manevrasının uygulanması gerekiyor. Bu teknik, çoğumuzun öğreneceği kadar kolaydır. Videomuzu izleyip öğrenin, uygulamaktan korkmayın.” ifadelerini kullandı.
<

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.