Google’dan 93 milyon dolarlık gizlilik anlaşması!

Google, arama motoru şirketini konum izleme uygulamaları konusunda tüketicileri yanıltmakla suçlayan bir davayı çözmek için Kaliforniya’ya 93 milyon dolar ödeyecek.

Google’dan 93 milyon dolarlık gizlilik anlaşması!
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Perşembe günü Kaliforniya Başsavcısı Rob Bonta tarafından açıklanan uzlaşma, Alphabet biriminin insanları Google’ın kişisel verilerini nasıl topladığı ve kullandığı üzerinde kontrol sahibi olduklarına inandırarak kandırdığı iddialarını çözüme kavuşturuyor.

Kaliforniya, Google’ın “Konum Geçmişi” ayarlarını kapatmış olsalar bile insanların “profilini çıkarabildiğini” ve onları reklamlarla hedefleyebildiğini ve insanları istemedikleri reklamları engelleyebilecekleri konusunda aldattığını söyledi.

Google'dan 93 milyon dolarlık gizlilik anlaşması!

GOOGLE SÖZÜNDE DURMAMAKLA SUÇLANIYOR

Anlaşma, kullanıcı gizliliğini artırmak için Google’ın insanların nerede olduklarını nasıl izlediği ve topladığı verilerle ne yaptığı hakkında daha fazla açıklama yapması da dahil olmak üzere çeşitli adımlar atılmasını gerektiriyor.

Bonta, “Google, kullanıcılarına bir şey söylüyordu; vazgeçtiklerinde artık konumlarını takip etmeyeceğini söylüyordu ama tam tersini yapıyor ve kendi ticari kazancı için kullanıcılarının hareketlerini izlemeye devam ediyordu” dedi.

TEKNOLOJİ DEVİ DAVALARI ÇÖZMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Reuters’in aktardığı bilgilere göre, Mountain View, California merkezli şirket uzlaşmayı kabul ederken sorumluluğu kabul etmedi.

Google, 2023’ün ilk yarısında 110,9 milyar dolar reklam geliri elde ederek toplam 137,7 milyar dolarlık gelirinin %81’ini oluşturdu.

Geçtiğimiz Kasım ayında Google, 40 ABD eyaletinin benzer iddialarını çözmek için 391,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Kaliforniya dahil bazı eyaletler Google’a kendi başlarına dava açmayı tercih etti. Arizona ve Washington da anlaşmaya vardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.