Gazze’de bebek bekleyen binlerce kadın doğum endişesi taşıyor

Gazze’de 50,000 hamile kadın doğum anını endişeyle bekliyor. Abluka altındayken nasıl sağlıklı doğum yapılır?

Gazze’de bebek bekleyen binlerce kadın doğum endişesi taşıyor
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

İsrail’in ablukası altında olan Gazze günlerdir savaş halinde. Ülkenin olağanüstü durumu bütün Filistin’lileri farklı etkiliyor. Hastalar, yaşlılar, çocuklar ve birçok farklı grup insan yaşamak için en temel ihtiyaçlara ulaşmıyor. Bombalanan ve kullanılamaz hale gelen hastaneler sağlık hizmeti bekleyen binlerce insanın isteklerine ulaşamamasına neden oluyor. Gazze’de 50,000’den fazla hamile kadın doğum yapmak için ihtiyaç olan sağlık merkezlerine, doktorlara ve tedavi olasılıklarına ulaşamıyor.

Gazze'de bebek bekleyen binlerce kadın doğum endişesi taşıyor

Gazze şeridinde yaşayan 33 yaşındaki anne adayı bombaların altında bebeğinin dünyaya geleceği günü bekliyor. Her atılan bomba anne adayının sancılanmasına neden oluyor. Şiddetin artmasıyla anne adayı sarsıcı ve korkutucu gerçekle yüzleşiyor. Doktoruna ulaşamadığı için acılı hamilelik geçiren anne doğum yapacağı günü korku ve endişeyle bekliyor. Hastaneye ve doktora ulaşamamak anne adayına son derece gergin bir hamilelik dönemi yaşatıyor.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler 50,000 hamile kadının sağlık hizmetlerine ulaşamadığını bildirdi. 

Pregnant women in Gaza are facing unbearable circumstances, including the lack of food, water, safe delivery services & lifesaving medical supplies.@UNFPA is working with partners to continue supporting reproductive health services amid the destruction.https://t.co/91E9N2L4zu pic.twitter.com/US5uL3v56X

— United Nations (@UN) October 20, 2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.