Altın alırken nelere dikkat edilmeli? Uzmanından önemli uyarı!

Altın fiyatları son zamanların en düşük seviyelerine indi. Bu durum vatandaşları altın alamaya yönlendirdi. Peki, altın alırken nelere dikkat edilmeli? Sahte altın nasıl anlaşılır? İşte cevabı…

Altın alırken nelere dikkat edilmeli? Uzmanından önemli uyarı!
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

Faizin artmasıyla birlikte altın piyasalarında düşüş yaşanıyor, düğün sezonun başlaması ile birlikte daha da hareketlenen altın piyasası,  yatırımcılar için araştırma konusu oldu.

Altın piyasası hakkında açıklama yapan Kuyumcu Ercan Altıntaş,  altın piyasasını etkileyen en önemli hususun faiz artışı olduğunu söyledi.

“ALTIN DAHA ÇOK KAZANDIRACAKTIR”

Ekonomi piyasasının altın fiyatlarını oldukça etkilediğine dikkat çeken Altıntaş,  “Altın şu anda faiz artırımlarından dolayı biraz düşüş yaşadı. Bu durumda vatandaşların faize yönelmesine neden oldu. Altın, bu nedenle bir miktar düşüş yaşadı. Tabii ki uzun vadede altının yükseliş göstereceğini düşünüyoruz ve en nihayetinde altın daha çok kazandıracaktır. Altın yatırımı yapan, daha doğrusu sabırlı olan vatandaşlarımız genellikle altın yatırımında kazançlı oluyor. Geçen yıl altın alan kişiler bugün bu altınları ikiye katlayarak sattılar. Bu  nedenle altını tavsiye ediyoruz. Genelde has altın tavsiye ediyoruz. 24 ayar külçe altın dediğimiz onun yanı sıra bilezik,gram altın, 24 ayar has altın dediğimiz çekme altın oluyor. Cumhuriyet altını, yarım altın çeşitlerimiz var bunları biz genelde vatandaşımıza tavsiye ediyoruz” dedi.

“ALTINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR”

Güncel altın fiyatlarına da değinen Altıntaş, “Gram altını 2 bin 470 TL’den, Ata altınını 16 bin 400-16 bin 500 TL civarından satıyoruz. Çeyrek altın 4 bin 100 TL, yarım altın ise 8 bin 200 TL’den  işlem görüyor. Bilezikte gram başına fiyat 2.250 liradan işlem görüyor. En çok sattığımız altın türü ise gram altın olup, onun yanı sıra cumhuriyet altını, bilezik ve çeyrek altın da yatırım amaçlı tercih edilen altınlarımız arasında yer alıyor. Geçen yıla kıyasla bu yıl altında belirgin bir düşüş olduğunu söyleyebilirim. Hareketlilik geçen yıla göre daha az. Geçen yılın alım gücü bu yıla göre daha yüksekti. Altın fiyatları ise bu yıl daha yüksek. Geçen yıla göre daha fazla düşüş yaşandığı için bazı insanlar düğünlerini ertelemek zorunda kalıyor, hatta bazıları planladıklarını gerçekleştiremiyor. Dolayısıyla hareketlilik, özellikle düğün hareketliliği bu sene diğer yıllara göre azalmış durumda” ifadelerini kullandı.

SAHTE ALTIN NASIL ANLAŞILIR?

Genellikle vatandaşların sahte altın ile gerçek altını ayırt edemediğine dikkat çeken Altıntaş, “Bu durumu kuyumcular fark edebiliyor.  Gerçek altına oldukça benzeyen sahte altınlar mevcut ve bunun sadece kuyumcular farkında. Ayrıca, ‘kaplama’  dediğimiz altınlar da bulunuyor. Yani altının üzerinin kaplanmasıyla oluşturulan, aslında içi gümüş olan altınlar. Bu durumda vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor, tabii ki bunu kuyumcu gözüyle bakmak daha doğru olacaktır. Vatandaşlarımıza güvenilir yerlerde alışveriş yapmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.

“ALTIN DÜŞTÜĞÜNDE ALALIM YÜKSELDİĞİNDE SATALIM”

Altın alacaklara da tavsiyede bulunan Altıntaş, “Bizim tavsiyemiz, düşüş yaşandığı zaman varsa parasını almak, yükseldiği zaman da satmak yönünde olacaktır. Ancak maalesef milletimiz tam tersini yapıyor. Altın düştüğü zaman satıyor, yükseldiği zaman ise alıyor. Bu durumda insanlarımız bir ikilemde kalıyor. Bazıları, altınların daha fazla düşeceğinden korkup satış yapıyor ve bu büyük bir yanlış olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.