Diyanet-Sen Van Şubesi İslam’ı hedef alan diziye tepki gösterdi

Diyanet-Sen Van Şubesi İslam’ı hedef alan diziye tepki gösterdi
VAN
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı ‘Kızıl Gonca’ dizisine tepki gösteren Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, RTÜK’ü göreve çağırdı.
İslam karşıtlığıyla bilinen FOX TV geçtiğimiz günlerde yayınladığı ‘Kızıl Gonca’ dizisiyle bu tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Tarikatları ve Ahileri hedef alan dizideki İslam karşıtı sözler Müslüman halkın büyük tepkisi çekmiş yapım şirketi özür dileyerek fragmanı güncellemişti. Yayınlanan ilk bölüm sonrası skandal dizi ve Tarikatlara karşı kullanılan sözlere ilişkin bir tepki de Diyanet-Sen Van Şubesi’nden geldi.
“FOX TV ÜLKEMİZDE İSLAM’I, KUR’AN’I ŞİDDETLE BAĞDAŞTIRMAK İSTİYOR”
Yazılı basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “İslam düşmanı FOX TV yayınladığı ‘Kızıl Gonca’ dizisiyle dini inanç ve değerlerimizi yok sayarak, provokatif yayınlarına devam ediyor. ABD, Avrupa medyasında İslam öncelikle terörizm, uluslararası çatışma, köktendincilik, kadınlara yönelik baskı ve şiddet gibi konularla ilişkilendirilerek gündeme gelmektedir. İslamafobiyi besleyen bu yapının mimarlarından, FOX TV’de ülkemizde İslam’ı, Kur’an’ı şiddetle bağdaştırmak istiyor. Neticede bir dizi kurgu olarak düşünülse de anlatılmak istenenin, algının bizler farkındayız. Ülkemizde yayın yapan FOX TV yöneticilerini yayın politikalarını gözden geçirmelerini öneriyor, Müslümanlara karşı hoşnutsuzluk, korku, düşmanlık veya ön yargılarından kurtulmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.
“RTÜK’Ü GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”
İslam’a ve Müslümanlara kimsenin hakaret edemeyeceğini dile getiren Arvas, “Kimse dinimize, hükümlerine hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır. Maalesef bu olumsuz durum son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşımıza çıkmaktadır. Kalabalık kitlelere hitap eden TV kanallarının, bu konuda çok daha seçici ve bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya özellikle büyük bir kısmı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi ve dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmalarını bekliyor, RTÜK’ü ‘Kızıl Gonca’ dizisi ile ilgili gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.