Altun’dan, Almanya’ya tepki göstermeyen muhalefete eleştiri

İletişim Başkanı Altun, Türk gazetecilerin Almanya’da gözaltına alınmasına tepki göstermeyen muhalefeti eleştirdi. Altun, “Türkiye’nin artık vatandaşına yapılan yanlışın hesabını soran büyük bir devlet olduğunu kabul edeceksiniz” dedi.

Altun’dan, Almanya’ya tepki göstermeyen muhalefete eleştiri
Yayınlama: 15.03.2023
A+
A-

Türk gazetecilerin Almanya’da gözaltına alınması Ankara’da tepkiyle karşılandı. 

Hükümetten ve AK Parti’den art arda açıklamalar yapılırken, muhalefetin sessiz kalması dikkati çekti. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Alman makamlarına tepkisini göstermeyen muhalefeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun yabancı büyükelçilere “Batı’nın sözünden çıkmayacak bir Türkiye sözü verdiğini” hatırlatan Altun, şu ifadeleri kullandı:

“Almanya’da kanuni bir biçimde gazetecilik faaliyetlerinde bulunan Türk basın mensuplarını hedef alan çirkin operasyon kadar yapılanlara sessiz kalmak da kesinlikle kabul edilemez.

Yüzlerce yabancı basın mensubunun özgürce çalışmalarını sürdürdüğü Türkiye’ye her fırsatta ders vermeye kalkanlar, bugün sözde değerlerinin gerçek yüzünü açıkça ortaya koymuştur.

Basın mensuplarımızı sindirmek için yapılan bu operasyonu, yabancı büyükelçilere “Batı’nın sözünden çıkmayacak bir Türkiye” sözü verenlerin 14 Mayıs’ta kazanabileceğini zannederek bu operasyonu planladığını çok iyi biliyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde Türkiye’nin artık kendi çıkarlarını koruyan, vatandaşına yapılan yanlışın hesabını mutlaka soran, büyük bir devlet olduğunu seve seve hazmedeceksiniz.”

Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya tepki: Amaç gözdağı vermek

Alman polisinden Türk basın mensuplarına gözaltı! Türkiye devrede

Almanya Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.