Adana’daki korkunç olayda gerçek ortaya çıktı!

Adana’nın Yüreğir ilçesinde, dolmuşla otobüs durağına çarpan ve 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden olan şoför Yusuf K.’nin kaza anında uyuşturucu etkisinde olduğu tespit edildi.

Adana’daki korkunç olayda gerçek ortaya çıktı!
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Kaza, 6 Nisan saat 08.00 sıralarında Kozan Caddesi’nde meydana geldi. Kiremithane hattında çalışan Yusuf K.’nin kullandığı 01 M 0382 plakalı dolmuş, kontrolden çıkarak çok sayıda kişinin beklediği otobüs durağına daldı.

Kazada durakta bekleyen Halil Çiftçi (71) ile eşi Fadime Çiftçi (70) hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı, dolmuş şoförü ise kaçtı. Kısa süre sonra gözaltına alınan Yusuf K. tutuklandı. Yusuf K. hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame, Adana 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Adana'daki korkunç olayda gerçek ortaya çıktı!

TEST SONUÇLARI ÇIKTI

İddianamede, Yusuf K.’nin caddede giderken direksiyon hakimiyetini kaybettiği, kontrolden çıkan dolmuşun durakta bekleyenlere çarptığı belirtildi.

Kaza günü Yusuf K.’nin uyuşturucu etkisinde olduğunun polis ekiplerince tespit edildiği ve ardından kan-idrar testi yapıldığı bilgisine yer verilen iddianamede, “Adana Adli Tıp Grup Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesince sanıktan alınan kan örneğinde uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden amfetamin, metamfetamin, sentetik uyuşturucu, idrar örneğinde ise esrar etken maddesi bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.

Adana'daki korkunç olayda gerçek ortaya çıktı!

BİLİRKİŞİ RAPORU

Kazaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporuna da yer verilen iddianamede şunlar kaydedildi:

“Sanığın, Karayolları Trafik Kanunu’na göre ‘sürücüler trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek zorundadır’ ile ‘uyuşturucu ve keyif verici maddeleri almış olanlar ile güvenli sürüş yeteneğini kaybetmiş kişilerin araç kullanması yasaktır’ kurallarını ihlal ettiği, uyuşturucunun etkisi altında araç kullanıp şerit değiştirirken direksiyonu toplayamadan ve fren tertibatına başvuramadan geliş hızıyla kaldırıma çıkıp durağa ve duraktaki yayalara şiddetli şekilde çarpmasıyla trafik güvenliğini tehlikeye sokarak bilinçli taksirle sebebiyet verdiği değerlendirilen kazada asli ve tam kusurlu olduğu kanaati ağırlık kazanmıştır.”

İfadesinde suçlamaları reddeden ve kaza günü uyuşturucu etkisinde olmadığını iddia eden Yusuf K.’nin yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.