ABD’nin Gazze planı: 6 ülke yönetecek!

ABD ve İsrail, Gazze’yi savaştan sonra Birleşmiş Milletler gözetimi altına almak ve bölgeye güvenliği sağlamak için çok uluslu bir güç konuşlandırmak istiyor.

ABD’nin Gazze planı: 6 ülke yönetecek!
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

Bloomberg haberine göre, ABD ve İsrail, Gazze’yi savaştan sonra  Birleşmiş Milletler gözetimi altına almak ve bölgeye güvenliği sağlamak için çok uluslu bir güç konuşlandırmak istiyor.

6 ÜLKE GAZZE’Yİ YÖNETECEK!

Habere göre Gazze’deki çokuluslu yönetim yapısı ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden silahlı kuvvetleri içerebileceği belirtildi.
Ancak rapora göre Başkan Joe Biden, küçük bir grup ABD askerinin Gazze’ye konuşlandırılmasının siyasi açıdan riskli olabileceğine inanıyor.

ABD’nin, Hamas sonrası ortamda güvenliğin korunmasına yardımcı olmak için Gazze’ye ABD birlikleri gönderilmesine destek verip vermeyeceği konusunda bir karar vermekten çok uzak olduğu belirtildi.

Haberde İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırmayı başarması halinde Gazze’ye yönelik planlara ilişkin görüşmelerin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğu ve birçok değişikliğe açık olduğu belirtildi. Raporda, ABD’li yetkililerin bu seçeneklerin erken olduğuna veya gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğuna inandıkları da belirtildi.

Üst düzey ABD’li diplomat, Filistin Yönetimi’nin mümkün olmaması durumunda bölgedeki diğer ülkeler veya uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen geçici yönetim ve güvenlik düzenlemelerinin yapılabileceğini, ancak sonuçta ikili bir anlaşmanın olması gerektiğini öne sürdü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.