Zelenski’ye çifte şok: ABD ve Slovakya’dan kötü haber

ABD’de kabul edilen yeni hükümet harcama tasarısında Ukrayna’ya ek fon ayrılmadı. Slovakya’da parlamento seçimlerini ise Ukrayna’ya askeri desteği kesmek isteyen Rusya yanlısı politikacı Fico kazandı.

Zelenski’ye çifte şok: ABD ve Slovakya’dan kötü haber
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

ABD Kongresi’nde Ukrayna’ya yapılması öngörülen 6 milyar dolarlık ek ödeneğin askıya alınmasının ardından, ABD ve AB içinde “Ukrayna’ya yardımların kesilmesi” yönündeki endişeler yükseliyor.

ABD harcama tasarısında Ukrayna’ya ek fon ayrılmaması, ülkede paniğe neden oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, milletvekillerinin vardığı anlaşmayı övse de , aynı zamanda Ukrayna’ya yeni fon sağlanmadığını da kabul ederek Washington’un Kiev’den “çekip gitmeyeceğine” söz verdi. Bu arada, ABD Senatosu’ndaki iki partili liderlerden oluşan bir grup da Ukrayna’ya daha fazla yardım yapılması konusunda oylama sözü verdi.

YARDIMI KESME SÖZÜ VEREN FİCO SEÇİMİ KAZANDI

Slovakya’da haftasonu yapılan seçimleri kazanan eski başbakan Robert Fico, Ukrayna’ya askeri yardımları kesme vaadini yineledi.

Seçimlerde liderlik ettiği Smer-SD partisiyle yüzde 22,9’luk oy oranına ulaşan Fico, hükümeti kurmak için cumhurbaşkanından yetki beklediğini söyledi.

Diğer partilerle yürütülecek koalisyon görüşmeleriyle ilgili konuşan Slovak lider, “Buradayız, hazırız. Geçmişten bir şeyler öğrendik ve daha deneyimliyiz. Net fikirlerimiz ve net planlarımız var” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.