Yüzlerce Vanlı çocuk Gazze’de katledilen çocuklar için yürüdü

Van’da binlerce çocuk, bebek katili siyonist işgal rejiminin Gazze’deki çocuk katliamlarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Yüzlerce Vanlı çocuk Gazze’de katledilen çocuklar için yürüdü
VAN
Yayınlama: 16.12.2023
A+
A-

Van Filistine Destek Platformu öncülüğünde bir araya gelen binlerce çocuk, siyonist işgal rejiminin Gazze’deki bebek ve çocuk katliamlarını düzenledikleri kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Etkinlikte kimi çocukların Gazze’de katledilen çocukları anımsatan bir görüntü oluştururken kimi çocukları ise ağızlarını siyah bantla kapatarak Gazze’de yaşanan siyonist zulme sessiz kalan halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin sözde yöneticilerin içinde bulunduğu hali gözler önüne serdi.

“Vanlı Çocuklar Gazze İçin Yürüyor” temasıyla yapılan yürüyüş, Valilik önünden başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren çocuklar; “Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika”, “Katil israil Filistin’den defol”, “HAMAS’a selam direnişe devam”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kent meydanında sona erdi.

Yürüyüş sonrası basın açıklamasını okuyan çocuklar, kendileri gibi mutlu ve özgür olmayı hak eden tüm çocuklar adına büyüklere seslendi. Çocuklar, “Biz çocuğuz ve haklarımız var. Sıcak ve güvenli bir evde yaşama hakkına sahibiz. Güvensiz bir yığın tuğlanın arasında uyumak istemiyorum. Filistinli Zeynep de güvenli ve sıcak bir evde yaşamalıdır. Karanlık bir odaya kapatılıp kuşların uçuşunu görmekten mahrum kalmak istemiyorum. Filistinli Muhammed de özgürce sokaklarda gezebilmelidir. Ben en sevdiğim oyunları arkadaşlarımla oynama hakkına sahibim. Elime taş alıp eli silahlı askerlerden kaçmak istemiyorum. Filistinli Meryem de evcilik oynayıp bebeğinin saçını örebilmeli. Bizim sıcak ve güvenli evlere ihtiyacımız var. Sokaklar bizim evimiz değil” ifadelerini kullandılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.