Van’da spor alanında dev yatırım!

Van Valiliği tarafından kente yönelik yatırımlar devam ediyor. Bu kapsamda da Van’da bulunan okullara 300 voleybol ve basketbol sahası yaptırıldı.

Van’da spor alanında dev yatırım!
VAN
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Vali Balcı Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Edremit Mesleki ve Anadolu Lisesi bahçesindeki voleybol ve basketbol sahasının açılışını yaptı.

Vali Balcı burada yaptığı konuşmada,” İlimizde spordan sağlığa, eğitimden tarıma, sosyal politikalardan kültür ve sanata, hayata, yaşama dair bir çok alanda güzel işler yapıyoruz. Bunlardan en önemlisi de gençleri, çocukları ilgilendiren spor yalıtımlarıdır. Bu kapsamda Spor Van projesini başlattık. Amacımız her çocuğun bir spor dalı ile ilgilenmesi yada iyi bir izleyicisi olmasıdır. Biz bir yandan spor alt yapısını güçlendirirken, bir yandan da okullarımıza spor malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Çocuklarısporla buluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Spor alt yapısına yatırımlarımız kapsamında okullara 300 voleybol ve basketbol sahası yaptık. 75 tane halı saha yapıyoruz. 23 spor salonu ve içerisinde 5 spor salonunun bulunduğu sporcu fabrikasını açtık. 13 yüzme havuzu yaptık. 13 ilçemizde halısaha, basketbol ve voleybol sahası teniz kortunun olduğu kompleks yaptık. Spora daha çok yatırım yapmalıyız. Bu yatırımlarımızla Van’ın çocuklar, gençleri spor alanında hem yerel, hem ulusal birçok başarıya imza atacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.