Van’da kış mevsiminin lezzeti fiyatı şaşırtıyor. Markette 200 TL tezgâhta 100 TL

Van’da kış mevsiminin lezzeti fiyatı şaşırtıyor. Markette 200 TL tezgâhta 100 TL
VAN
Yayınlama: 19.12.2023
A+
A-

Van’da havaların soğumasıyla birlikte kestaneler tezgâhta yerini aldı. Markette 200 TL olan kestane tezgahta 100 TL’den satılıyor.
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi kestaneler tezgâhlardaki yerini aldı. Aydın’dan Van’a getirilen kestanelerin bu seneki fiyatı merak ediliyor.
Düşük kalorisi, tok tutma özelliği ile severek tüketilen bir atıştırmalık olan kestane aynı zamanda mutluluk verici etkilere de sahip! Daha çok soba üzerinde kızartılarak tüketilen çiğ kestanenin market fiyatı 200 TL iken tezgâhta ise 100 TL. Kavrularak satılan ve tüketime hazır kestane ise 250-300 TL arası bir fiyat ile satılıyor.
BİRDEN FAZLA PİŞİRME ŞEKLİ VAR
Severek tüketilen kestanenin birden fazla pişirme yöntemi bulunuyor. En yaygın tüketim şekillerini ise genel itibarıyla çiğ, fırınlanmış veya haşlanmış formu oluşturuyor. Çiğ kestane, kabuğundan ayrılıp direkt tüketilebildiği gibi parçalanarak tatlı ve yemeklerde de kullanılabiliyor. Kestane kebap, fırınlama işleminden sonra genellikle sade olarak tüketiliyor. Ancak bu besin, en işlevsel formunu bilhassa da haşlandıktan sonra kazanıyor. Haşlanmış kestaneler, kestane şekeri yapımında kullanılabilmekle birlikte bütün veya püre olarak da istenilen her tarife uyum sağlayabiliyor.
İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDE OLUMLU ETKİYE SAHİP
Uzmanlar tarafından da önerilen kestane, tok tutuyor ve kabızlığı önlüyor. C vitamini içeriği ile kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor. Ayrıca kestanenin içinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri kolesterol seviyesini olumlu yönde etkileyerek vücuttaki iltihaplanmayı önlüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.