Van’da işletmelerin girişine fiyat listesi asıldı

Van’da işletmelerin girişine fiyat listesi asıldı
VAN
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

Van’da lokanta, pastane gibi işletmeler yeni düzenleme ile birlikte fiyat listelerini iş yerlerinin dışına ve masalara koymaya başladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni karar ile birlikte 1 Ocak 2024 tarihinden itibariyle lokanta, restoran, kafe ve pastaneler fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koymak zorunda olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listesini iş yerine asmak mecburiyetinde olacak. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti veren işletmeler fiyat listelerini giriş kapısı ve masa üstlerine koymaya başladı.

“VATANDAŞLAR GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ALIŞVERİŞ YAPABİLİYOR”

Alınan yeni kararla ilgi konuşan pastane işletme müdürü Sabri Gültepe, fiyat listelerinin iş yerine asılması işletmeler arasındaki haksız rekabetin de önüne geçmesi adına önemli olduğunu belirtti. Vatandaşın fiyatı gördükten sonra gönül rahatlığıyla alışveriş yaptığını ifade eden Gültepe, “Bütün işletmelerin bu uygulamaya uyması gerekiyor. Fiyatlarını gören müşterilerimiz bütçesini ona göre ayarlayabiliyor. Bu müşterilerimiz için de iyi oldu. Asıl olması gereken de buydu” dedi.

“FİYATLARA İTİRAZ OLMUYOR”

Fiyat listesini kapıya astıklarını dile getiren Ahmet Arı isimli esnaf ise “Bu uygulama bizler için de iyi oldu. Müşterilerimiz fiyatı görüp ona göre sipariş veriyor. Fiyatlarımıza itiraz olmuyor. Bu uygulamadan oldukça memnunuz ve bir an önce herkesin fiyat listesini vatandaşın görebileceği yerlere asması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.