Van’da havanın güzel olması o meslek grubuna yarıyor

Van’da bu yıl havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Küresel ısınmaya bağlı olan bu durum uzmanları tedirgin ederken bazı meslek grupları için de avantaj olabiliyor.

Van’da havanın güzel olması o meslek grubuna yarıyor
VAN
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

Bütün ülkede olduğu gibi Van’da da mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı yaşanıyor. Bu durum inşaat, hayvancılık gibi meslek grupları için avantaj olarak görülse de durum pek öyle değil. Uzmanlar, sıcak geçen sonbahar mevsiminin gelecek yıl için ciddi su sorunlarını da beraberinde getirebileceğine dikkat çekiyor.

İNŞAAT USTALARI HALLERİNDEN MEMNUN
Van’da sıcak geçen günler, özellikle geçimini inşaat sektöründen elde edenler için avantaj olarak görülüyor. Günlerin kısa olması ve havanın serin olması inşaat ustalarının daha rahat ve az çalışmalarına da olanak sağlıyor.
Güzel geçen havaların kendileri için daha çok çalışma olanağı sağladığını belirten inşaat ustaları, Van’da kışın çok uzun olduğunu, kar yağışıyla beraber betondan dolayı çalışamadıklarını ve sonbaharın güneşli günlerinin kendileri için avantaj olduğunu söyledi.

“HAVALARIN SICAK OLMASI AVANTAJ DEĞİLDİR”
İklimdeki değişimin ve ortalama sıcaklıktaki artışın yaz aylarının uzamasına neden olduğuna dikkat Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, “Yani sonbahar ve ilkbahar aylarıyla beraber yaz ayları gittikçe uzadı. Bu mevsimde bu bölgenin önemli bir kısmı geçmişte karla kaplıydı. Umarım bir daha hayatımıza girmez ama 2011 deprem yılında bu dönemler hakikaten çok zorlu ve sıkıntılı bir karla mücadele süreci vardı. Ama bugün gayet güzel bir hava var ve bütün çevre yeşildir. Özellikle son birkaç aydır bölgede düşen yağışın çok ciddi katkısı var. Bu yağışlar çok önemli ve değerlidir. Çünkü buraya düşecek her bir damla yağış, bence olumlu olarak görülmelidir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.