Van’da Halk Sağlığı Haftası etkinliği

Van’da Halk Sağlığı Haftası etkinliği
VAN
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

 

Van Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında bilgilendirme etkinliği yapılıyor.


Perşembe gününe kadar devam edecek etkinlikler kapsamında Van Valiliği önüne kurulan çadırda tansiyon ölçümü, boy kilo endeksi ve çeşitli sağlık konularında uzman sağlık çalışanları tarafından bilgilendirme yapılıyor.


Yapılan bilgilendirmeler hakkında konuşan vatandaşlar, bilgilendirmenin çok faydalı olduğunu ve sağlık anlamında yapılan bilgilendirmelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söylediler.


Bakan Koca’dan paylaşım
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası, Bu yıl Halk Sağlığı Haftasında ana temamız “Sağlıkla Yaşayan Türkiye”. Hafta boyunca ülke genelinde etkinlikler düzenliyoruz.

“Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal”, “Sana En Yakın Hekimin Aile Hekimin”, “Sağlıklı Hayat Merkezleri ile Sağlıklı Bir Yaşam, Sağlıklı Bir Gelecek”, “Aşıyla Güvende Kal, Şüphede Kalma”, “Hayata Sağlıklı Başlamak Her Bebeğin Hakkıdır”, “Bağımlılığa Değil, Hayata Sarıl”, “Ruh ve Beden Sağlığı Bir Bütündür. Ruhunuza İyi Bakın” konulu bu etkinliklerden yararlanmanızı öneriyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Kaynak: NECDET TAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.