Van’da Gazze’de yaşanan zulme karşı farklı bir etkinlik yapıldı

Van’da “Sizinle İftar Gazzeli kardeşimizle İftihar ediyoruz” teması ile iftar programı düzenlendi.

Van’da Gazze’de yaşanan zulme karşı farklı bir etkinlik yapıldı
VAN
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Van’da, bebek katili israilin Gazze’de uyguladığı soykırım ve zulümden etkilenenlere destek olmak amacıyla organize edilen anlamlı programda katılımcılara iftariyelik dağıtıldı, akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı. Filistin için dualar edilen “Sizinle İftar Gazzeli kardeşimizle İftihar ediyoruz” temalı program katılımcılardan takdir topladı.

Türkiye’nin birçok ilinde İHH öncülüğünde tertiplenen program Van’da da yapıldı. Hz. Ömer Camii’inde akşam namazının ardından düzenlenen programda konuşan İpekyolu İlçe Müftüsü Abdusselam Özdere, Gazze’de yaşanan soykırıma rağmen Kassam Tugaylarının esirlere karşı tutumlarının dünyaya örnek olduğunu dile getirdi.

“MÜSLÜMANLAR KAZANDI”

Gazze’de 1948’den beri yapılan katliamların artık insanlığın vicdanını harekete geçirecek şekilde dünyaya duyurulduğunu ifade eden Özdere, şunları söyledi:

“Gazze’de olup bitenler bize şunu söylüyor; Kesinlikle Filistin kazanmıştır, kesinlikle Filistinli Müslümanlar kazanmışlardır. Dünyanın, insanlığın dini her ne olursa olsun vicdanını harekete geçirmeyi başarmışlardır. Beki 1948’den bu yana Filistin davası ve Müslümanların yaşadığı zulüm, orada yaşanan soykırım ilk defa dünyanın gündemine, insanlığın vicdanına bu kadar etkili girdi. Bu bakımdan Filistinli Müslümanlar kazanmışlardır. Esirler takası sırasında Yahudi esirler ailelerine teslim edilirken sanki esir değil de bir akraba ziyaretine gelmişler gibi kucaklaşarak, el sallayarak ayrılıyorlar. Müslüman kardeşlerimiz, savaş ahlakını dünyanın gündemine getirdiler bu görüntülerle. Savaş esiri neymiş, onun hakkı ve hukuku neymiş? Bunu tüm dünyaya yaşayarak gösterdiler. Bu anlamda yine oradaki Müslümanlar kazandı. Yahudi ve Siyonizm, 1948’den beri yaptıkları soykırımı bir şekilde gizlemeyi başardılar. Ama son bir buçuk ayda yaşananlar bu algıyı tamamen yerle yeksan etti. Karşı tarafın ne denli zalim ve haksız olduğu ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.

Programda, oruç tutan Müslümanlar su, simit ve hurma ile oruçlarını açıp dua etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.