Vanlılar MHRS’den randevu alamıyor

Sağlık Bakanlığının bir hizmeti olan ve hastalara istediği hastane ve doktordan randevu alma imkânı sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS), Vanlılar randevu alamıyor.

Vanlılar MHRS’den randevu alamıyor
VAN
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

Vanlılar, sağlık sorunları nedeniyle tedavi olmak için MHRS’den çok ileri tarihlere randevu verildiği için tedavi olamıyor. Hastaneler, oluşan yoğunluk nedeniyle hasta kabulünün büyük bir kısmını sadece randevu ile yapıyor. Vatandaşlar, bu sistemde doktor bulamadıklarını veya buldukları doktordan ise ancak günler ya da haftalar sonra randevu alabildiklerini ifade ettiler.
Vatandaşlar, dermatoloji, hematoloji, göz ve diş hastalıkları branşları başta olmak üzere bazı hastanelerde ve bölümlerde aylar sonrasına bile randevu almakta zorlanıyor. MHRS ve ALO 182 üzerinden çeşitli branşlardan randevu almakta zorlanan vatandaşlar, sıkıntı yaşıyor.
Bazı poliklinik ve bölümlerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirten İlknur Ödemiş, “Ayak ağrılarından şikâyetim var. Babam da kalp hastası. Uzun zamandır randevu almaya çalışıyorum ama yok. Acile gidiyoruz o da bizi polikliniğe gönderiyor. Poliklinik içinde randevu bulamıyoruz. Peki, biz ne yapacağız?” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.